Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 1995 έως Σήμερα. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΙΕΝΝΗΣ.

Von Georg Gstrein

1. Ας ξεκινήσουμε από το μικρό Ανδρέα, τον γιο σας, που 22 χρόνια πριν οραματίστηκε τη δημιουργία ενός Οργανισμού που θα προσφέρει το χαμόγελο στα παιδιά που έχουν ανάγκη.  

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημιουργήθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος αποτύπωσε στο παιδικό προσωπικό του ημερολόγιο την ιδέα δημιουργίας ενός Συλλόγου για να χαμογελούν όλα τα παιδιά.


Ο Ανδρέας έγραψε:
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαϊ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν κι αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγετε: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε. 

Ο Ανδρέας γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1985. Από μικρός ήταν ένα παιδί με ιδιαίτερες ευαισθησίες και με τις «μικρές» του δυνάμεις πρόσφερε αγάπη και χαμόγελα σε όλους όσοι ήταν δίπλα του! Το 1994 ο Ανδρέας αρρώστησε σοβαρά και όταν έγραψε το ημερολόγιό του είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής του.
Οι ημέρες που ακολούθησαν της 9ης Νοεμβρίου ήταν δύσκολες. Η υγεία του χειροτέρευε ραγδαία και όσο πλησίαζε το τέλος ήθελε να δει την ιδέα του να υλοποιείται, να παίρνει σάρκα και οστά. Αν και μικρούλης κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθεί ο Σύλλογός του ήταν να εκφράσει δημόσια την επιθυμία του και ζήτησε από τους γονείς του να βρεθεί σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή. Έτσι 9 Δεκεμβρίου 1995 ο Ανδρέας, οι γονείς του, ο αδερφός του, οι γιαγιάδες, οι φίλοι του και πολλοί άλλοι βρέθηκαν στην εκπομπή «Κόκκινη Κάρτα», που παρουσίαζε ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Εκεί, παρά την πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, ο Ανδρέας μίλησε για την επιθυμία του. Ζήτησε να ιδρυθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να είναι όλα τα παιδιά ΙΣΑ, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Μόλις 13 ημέρες μετά, στις 22 Δεκεμβρίου 1995, ο μικρούλης Ανδρέας με την υπεράνθρωπη δύναμη και την υπέροχη ψυχή έφυγε από την ζωή …

Πριν φύγει όμως είδε την επιθυμία του να πραγματοποιείται και ήταν αυτός που είδε πρώτος και ενέκρινε τη ζωγραφιά για το λογότυπο του Οργανισμού. Το λογότυπο που παραμένει μέχρι σήμερα ίδιο … η φατσούλα ενός παιδιού, χαμογελαστού με καπέλο!


Ο Ανδρέας2. Ποια ήταν η πρώτη δράση του Οργανισμού; Πως ήταν εκείνα τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε σε εθελοντική βάση η πορεία του Χαμόγελου του Παιδιού;

Με την απώλεια του Ανδρέα η πορεία της ζωής όλης μας της οικογένειας ανατράπηκε. Μέχρι τότε είχα μία εξαιρετικά σημαντική και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, όντας ένας από τους πρωτεργάτες στον χώρο της πληροφορικής στην Ελλάδα, ωστόσο αφότου ο Ανδρέας έφυγε αφήνοντας μας πίσω μια σημαντική παρακαταθήκη αφοσιώθηκα πλήρως στην εκπλήρωση της επιθυμίας του. Φυσικά και η πορεία ήταν δύσκολη. Ξεκινήσαμε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που όμως είχε πολλή όρεξη, αλλά χωρίς γνώση των αναγκών που έχουν τα παιδιά στην Ελλάδα και με πλήρη άγνοια των προβλημάτων, των διαδικασιών και του νομοθετικού πλαισίου. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή δίπλα μας βρέθηκαν πολίτες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που είχαν παρακολουθήσει και συγκλονιστεί από την παρουσία του Ανδρέα στην εκπομπή «Κόκκινη Κάρτα». Η πρώτη δράση που υλοποιήσαμε τότε ήταν οι επισκέψεις ομάδας παιδιών εθελοντών στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας για την υποστήριξη παιδιών που νοσηλεύονταν με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αφορμή αποτέλεσε όπως είναι λογικό … ο Ανδρέας που είχε βρεθεί σε αυτή την θέση λίγο καιρό πριν.

3. Πως ολοκληρώθηκε το πρώτο σπίτι και πόσα παιδιά φιλοξένησε?

Το πρώτο Σπίτι του «Χαμόγελου» άνοιξε το 1997 στα Πατήσια Αττικής. Εκεί ήρθαν τα πρώτα παιδιά, που σήμερα είναι πια μεγάλα, δυνατά και προχωρούν στη ζωή τους. Το συγκεκριμένο Σπίτι μετά το σεισμό του 1999 στην Αθήνα κρίθηκε ακατάλληλο και τα παιδιά μας μετακόμισαν σε ένα οίκημα που μας παραχώρησε ο Δήμος Περιστερίου.


4. Μιλήστε μας λίγο πόσο καιρό μπορεί το «Χαμόγελου του Παιδιού» να φιλοξενήσει  ένα παιδί?

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για τα Σπίτια του «Χαμόγελου» μιλάμε για μία μεγάλη ελληνική οικογένεια. Τα παιδιά, θύματα κάθε μορφής Βίας, έρχονται στα Σπίτια μας κατόπιν εισαγγελικών εντολών. Από την πρώτη στιγμή που έρχονται στο «Χαμόγελο» βρίσκουν μία οικογένεια, που τα μεγαλώνει και τους παρέχει όλα όσα έχουν ανάγκη. Στα Σπίτια μας έχουμε επιτύχει να βρούμε την χρυσή τομή: Επαγγελματικότητα και εξειδίκευση σε συνδυασμό με την αγάπη, τη φροντίδα και την αγκαλιά μίας πραγματικής οικογένειας.


5. Όταν τα παιδιά ενηλικιώνονται και φεύγουν από το σπίτι συνεχίζετε να τα υποστηρίζετε όπως θα έκανε κάθε οικογένεια?
Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους έχουν δίπλα τους το «Χαμόγελο». Σπουδάζουν, εργάζονται, δημιουργούν οικογένεια παραμένοντας όπως πάντα τα παιδιά μας που τα στηρίζουμε σε κάθε τους βήμα. Μάλιστα πριν λίγες μέρες είχαμε τη χαρά να δούμε ένα ακόμα από τα πολλά μας παιδιά που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Πρέπει να σας πω ότι αυτές οι στιγμές χαράς και συγκίνησης μετατρέπονται σε δύναμη και κουράγιο για όλους όσοι βρίσκονται καθημερινά δίπλα στα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του οργανισμού. Μεγαλώνουμε τα παιδιά και  δίνουμε άξιους πολίτες στη κοινωνία και αυτό μας δίνει την μεγαλύτερη ικανοποίηση.
6. Βλέπουμε ότι η προσπάθεια σας αγκαλιάστηκε όλα αυτά τα χρόνια από τον κόσμο. Πόσα σπίτια λειτουργούν και σε ποιες πόλεις?

Σήμερα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί 11 Σπίτια πανελλαδικά μεγαλώνοντας περισσότερα από 300 παιδιά. Πέντε Σπίτια στην Αττική (Μαρούσι, Μελίσσια, Καρέας, Περιστέρι και Μοσχάτο) και τα υπόλοιπα έξι στην περιφέρεια (Κέρκυρα, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Καβάλα, Κόρινθος, Αίγιο και Κυλλήνη). Παράλληλα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη Δράση «Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας» με σκοπό την φροντίδα παιδιών, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητα τους.

Οι δυσκολίες αυτές μπορεί να οφείλονται είτε σε κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα είτε σε σοβαρά προβλήματα υγείας των γονέων με συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες των παιδιών τους. Βασικό μας μέλημα είναι η υποστήριξη των παιδιών και κατ’ επέκταση η ενίσχυση της οικογένειας τους, προκειμένου να καταστεί λειτουργική και δυνατή να ανταποκριθεί στην ομαλή & υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί πανελλαδικά 3 Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας σε:

 • Βροχίτσα Ν. Ηλείας
 • Καλύβια Δήμου Αγρινίου, Ν. Αιτωλοακαρνανίας
 • Μύτικα Ν. Ευβοίας7. Τι προϋπολογισμό έχει ένα σπίτι το χρόνο περίπου και πως θα μπορούσε κάποιος δωρητής να βοηθήσει στο έργο αυτό?

 Ο προϋπολογισμός κάθε Σπιτιού εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών που μεγαλώνουν σε αυτό και τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Ενδεικτικά ένα Σπίτι στο οποίο μεγαλώνουν 25 παιδιά στελεχώνεται με 16 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό ετησίως χρειάζεται 350.000€ – 380.000€.


Κάθε Σπίτι του Οργανισμού στελεχώνονται από:

 • Κοινωνικό Λειτουργό
 • Ψυχολόγο
 • Παιδαγωγούς
 • Εκπαιδευτικό
 • Νοσηλευτή
 • Μαγείρισσα
 • Προσωπικό καθαριότητας
 • Οδηγό

Η λειτουργία και η καθημερινότητα των Σπιτιών προσαρμόζεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες αλλά και την προσωπικότητα των παιδιών με σεβασμό στις επιθυμίες τους.

Οι άνθρωποι του Σπιτιού είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται κάθε λεπτό κοντά τους. Άνθρωποι που δε «στέκονται» στην ειδικότητά τους, αλλά καταθέτουν την ψυχή τους προσφέροντας αγάπη, ζεστασιά, φροντίδα όλο το 24ώρο, κάθε μέρα και κάθε ώρα. Όλα γίνονται με απώτερο στόχο τα παιδιά να έχουν όλα όσα έχουν ανάγκη και δικαιούνται, να έχουν μέλλον μέσα στην κοινωνία και όχι έξω από αυτήν.

Κάθε ευρώ είναι για εμάς πολύτιμο, αλλά και πέρα από την οικονομική ενίσχυση, η εθελοντική συμμετοχή ή η κάλυψη των αναγκών σε είδη είναι εξίσου σημαντική.


8. Οι περισσότεροι από εμάς συνδέουμε πολλές φορές «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μόνο με τη λειτουργία των Σπιτιών μη γνωρίζοντας τις υπόλοιπες δράσεις. Μπορείτε να μας ενημερώσετε επιγραμματικά για τους βασικούς άξονες των δράσεων σας;

Στα 22 χρόνια λειτουργίας του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.300.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση. Λύσεις που δόθηκαν από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και με την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών. Η αποστολή μας συμπυκνώνεται στην δωρεάν παροχή πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, υπηρεσιών σε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα. Οι δράσεις πρόληψης αφορούν σε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα για την αποφυγή των φαινομένων Βίας, των περιστατικών Εξαφάνισης, καθώς και στην παροχή ιατρικών προληπτικών εξετάσεων.

9. Φαντάζομαι ότι για να μπορέσετε να υλοποιήσετε όλες αυτές τις δράσεις χρειάζεστε υποδομές. Πως καταφέρνετε να υλοποιείτε όλο αυτό έργο και ποια εργαλεία έχετε αναπτύξει?

Πράγματι δεν θα μπορούσαμε να πράξουμε διαφορετικά προκειμένου να μπορούμε να  στηρίζουμε με οργανωμένο τρόπο, ποιοτικά και αποτελεσματικά τόσα παιδιά και τις οικογένειες τους υπηρετώντας την ίδια στιγμή τους κρατικούς θεσμικούς φορείς και την κοινωνία.

Να αναφέρω επιγραμματικά ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί 12 Κέντρα Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης σε όλη την Ελλάδα, την Εθνική Γραμμή SOS 1056, Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111. Επίσης διαθέτουμε 6 τηλεφωνικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα διασυνδεδεμένα σαν 1 (2 σε Αττική, 1 σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα και Ηράκλειο Κρήτης), ενώ λειτουργούμε το μοναδικό για την Ελλάδα «Σπίτι του Παιδιού», ένα Κέντρο Θεραπείας για παιδιά θύματα κακοποίησης. Όπως, επίσης, γνωρίζετε ενεργοποιούμε και συντονίζουμε  το Amber Alert Hellas όταν ένα παιδί εξαφανίζεται και βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ διαθέτουμε την μοναδική στην Ελλάδα, Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης εξαφανισμένων Παιδιών Θανάσης Μακρής.  

Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι λειτουργούμε τις 3 Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής, μεταξύ αυτών το Κινητό Πολυϊατρείο Ιπποκράτης, τις 7 Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά ενταγμένες στο ΕΚΑΒ με έδρα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λέσβο και το Ηράκλειο, τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Παιδιατρικής Κατ΄οίκον Νοσηλείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα 13 Κέντρα Στήριξης για παιδιά και οικογένειες με προβλήματα διαβίωσης σε όλη την Ελλάδα και τα Κέντρα Διαχείρισης και Διανομής Προϊόντων. Συνολικά διαθέτουμε ένα στόλο 100 εξειδικευμένων οχημάτων για την ΑΜΕΣΗ διαχείριση και κάλυψη ΚΑΘΕ ανάγκης παιδιού σε όλη την Ελλάδα.  

Όπως αντιλαμβάνεστε, το σύνολο αυτών των υποδομών μας επιτρέπει να θέσουμε στη διάθεση της κοινωνίας ένα πλέγμα παιδικής προστασίας μοναδικό στην Ευρώπη που διοχετεύει απευθείας και αποτελεσματικά τη βοήθεια που λαμβάνουμε από τον κόσμο και τις εταιρείες. Αυτές οι υποδομές μας επιτρέπουν να παρέχουμε ποιοτικά και με ολιστικό τρόπο υπηρεσίες καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους στην Ελλάδα.
10. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια της δύσκολης κρίσης στη χώρα μας οι ανάγκες για χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους έχουν αυξηθεί δραματικά. Πώς βιώνετε εσείς αυτή την κατάσταση και πως καταφέρνει να επιβιώσει ο Οργανισμός;

Πρέπει να σας πω ότι το 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, με τις δεκάδες δράσεις του να απειλούνται! Η οικονομική κρίση που αντιμετώπιζε, ήδη από το 2008, η Ελλάδα είχε μειώσει δραματικά τις δωρεές και χορηγίες που δεχόταν ο Οργανισμός, που άλλωστε ήταν και παραμένουν οι μόνοι ουσιαστικοί τρόποι χρηματοδότησης και στήριξης του έργου του. Το 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω πανελλαδικής καμπάνιας με τίτλο «Πείτε μας τι να κόψουμε?» ενημέρωσε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για την κατάσταση που αντιμετώπιζε, ενώ παράλληλα ζητούσε την υποστήριξή τους!

 Η οικονομική κρίση είχε πλέον και σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, ο αριθμός των παιδιών που έχρηζαν υποστήριξης σε κάθε επίπεδο και των οικογενειών τους αυξανόταν ραγδαία και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χρειαζόταν στήριξη για να συνεχίσει να στηρίζει. 

Η ανταπόκριση κυρίως του απλού κόσμου αλλά και των επιχειρήσεων ήταν ανέλπιστη και ειλικρινά συγκινητική και χάρη σε όλους αυτούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέχισε το πολύτιμο και απαραίτητο έργο του, αυξάνοντας χρόνο με τον χρόνο τα χιλιάδες παιδιά και οικογένειες που στηρίζει. 

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν δύσκολα για την χώρα μας, η κρίση βάθαινε ακόμα πιο πολύ, οι ανάγκες αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με υπεράνθρωπη προσπάθεια και χάρη στην υποστήριξη των πολιτών, κατάφερε να στηρίξει χιλιάδες παιδιά που είχαν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός από το 2011 έως το 2016 αύξησε τον αριθμό των παιδιών και οικογενειών που στηρίζει κατά 332,69%!
11. Η αύξηση που μας αναφέρετε είναι πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη. Πως μεταφράζεται το ποσοστό αυτό ως αριθμός παιδιών και οικογενειών που τελικά καταφέρατε να υποστηρίξετε στα χρόνια της κρίσης; 

Η αύξηση αυτή που σας προανέφερα αντιστοιχεί σε 23.202 παιδιά και τις οικογένειές το 2011, το 2012 40.897 παιδιά, το 2013 63.299 παιδιά, το 2014 82.782 παιδιά, το 2015 95.701 παιδιά, ενώ το 2016 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε 100.392 παιδιά και τις οικογένειές τους! Για το 2017 υπολογίζουμε ότι θα καταφέρουμε να υποστηρίξουμε σχεδόν 120.000 παιδιά και τις οικογένειες τους που είναι ένας τεράστιος αριθμός, αν αναλογιστούμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

12. Το κράτος σας χρηματοδοτεί για τις δράσεις σας; Σας υποστηρίζει;

Ουσιαστικά το ελληνικό κράτος διαχρονικά δεν έχει χρηματοδοτήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ή κάποια συγκεκριμένη δράση μας. Η κρατική επιχορήγηση ανέρχεται περίπου στο 1,5% ετησίως. Αυτό όμως που είναι βασικό και διαχρονικά επιδιώκουμε και παλεύουμε είναι η συνεργασία, η συνδρομή του κράτους στην υλοποίηση των δράσεων. Αποτελεί πάγιο αίτημά μας η πιστοποίηση των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα την παιδικής προστασίας και η αξιολόγησή τους ώστε μεταξύ άλλων να αναγνωρίζεται ο ρόλος τους και να απαλλάσσονται από τεράστιους φόρους που αφαιρούν χρήματα για τις απευθείας δράσεις μας για τα παιδιά. Διότι είναι σημαντικό να αναδειχθούν οι φορείς που όντως παρέχουν έργο στην κοινωνία με διαφάνεια και να διαχωριστούν από όλους εκείνους που ευκαιριακά και με ίδια οφέλη δρουν.

13. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό. Πως κατέστη δυνατό ο ελληνικός αυτός Οργανισμός να ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας;

Πράγματι. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από πολύ νωρίς επιδίωξε τη συμμετοχή του σε διεθνείς φορείς και την ανάπτυξη συνεργασιών. Από την πρώτη στιγμή θελήσαμε να μοιραστούμε εμπειρίες, καλές πρακτικές με φορείς του εξωτερικού. Παράλληλα το μήνυμα του Ανδρέα ήταν τόσο δυνατό που «έφτασε» στους Έλληνες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Με σταθερά και μεθοδικά βήματα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έγινε γνωστό στο εξωτερικό, αναγνωρίστηκε το έργο του και σήμερα 22 χρόνια μετά την ίδρυσή μας έχουμε αναγνωριστεί διεθνώς και συγκαταλεγόμαστε στους φορείς που δίνουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σε όλο τον κόσμο.
14. Ποιος είναι ο ρόλος της απανταχού ομογένειας στο έργο του Οργανισμού; Σας στηρίζουν στην προσπάθεια που όλοι σας κάνετε για την κάλυψη των χιλιάδων αναγκών των παιδιών;
Η στήριξη που λαμβάνουμε από τους Έλληνες από όλο τον κόσμο είναι πραγματικά συγκινητική. Η ομογένεια βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό μας γεγονός για το οποίο τους σας είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. Γνωρίζουμε ότι όλοι τους πάντα νοιάζονται για την πατρίδα και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για το έργο που υλοποιούμε για την προστασία των παιδιών. Το επόμενο διάστημα στοχεύουμε να μοιραστούμε με ακόμη περισσότερους Έλληνες και Ελληνίδες της Ομογένειας και του εξωτερικού τις δράσεις μας και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να γνωρίσετε τις δράσεις μας, να μάθετε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε και πώς το κάνουμε διασφαλίζοντας σαν κόρη οφθαλμού τη διαφάνεια και την ποιότητα των υπηρεσιών μας προς τα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
15. Είναι άμεση η βοήθεια που σας παρέχουν οι ιδιώτες και πως μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας από το εξωτερικό?
Φυσικά και είναι άμεση, σταθερή και πολύτιμη. Δεν θα είχε επιβιώσει διαφορετικά το Χαμόγελο. Χάρη στις δωρεές των ιδιωτών και των επιχειρήσεων συνεχίζουμε το έργο μας για τα παιδιά. Από το εξωτερικό μπορεί κάποιος να στηρίξει οικονομικά τον Οργανισμό μέσω paypal και τραπεζικής κατάθεσης. Φυσικά καλώ όλους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας www.hamogelo.gr καταρχήν για να ενημερωθούν για τις δράσεις του Οργανισμού, καθώς και τους τρόπους συμμετοχής στο πολύτιμο έργο του «Χαμόγελου».κ. Γιαννόπουλε, σας ευχαριστούμε πολύ, να έχετε καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα.Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα και από την πλευρά μου να ευχηθώ σε εσάς προσωπικά και σε όλους τους αναγνώστες σας Καλά Χριστούγεννα και η Νέα Χρονιά να τους βρει όλους με αγάπη και υγεία μαζί με τις οικογένειες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου