Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Το γνήσιο ελληνικό  oυζερί έρχεται στη Βιέννη και το όνοvμα αυτού Μεζέ -  Μεζέ.


Von Georg Gstrein

Η προτίμηση των αυστριακών στο καλό ελληνικό φαΐ είναι γνωστή. Αυτό που τους έλειπε και έψαχναν, είναι ένα γνήσιο ελληνικό μεζεδοπωλείο. 
Ο Θεοδόσης  Κρέτσης  έχοντας εμπειρία χρόνων στη γαστρονομία και στη ελληνική κουζίνα έλαβε από τους πελάτες του το μήνυμα ότι  λείπει  ένας  χώρος που να θυμίζει  γνήσιο μεζεδοπωλείο.
Έτσι σε λίγο καιρό  ένα νέο μαγαζί θα γεννηθεί στην καρδιά της Βιέννης. Και το όνομα αυτού Μεζέ-Μεζέ.

Επισκεφτήκαμε τον Θεοδόση στο  πασίγνωστο και  πιο παλιό εν ενεργεία ελληνικό εστιατόριο της Βιέννης το Der Grieche” στη Barnabitengasse  5 και ζητήσαμε να μας μιλήσει για το νέο του παιδί.
"Εδώ και καιρό οι πελάτες μου παραπονιόντουσαν ότι δεν υπάρχει ένα μαγαζί – ουζερί σαν αυτά που επισκέπτονται στις διακοπές τους στη αγαπημένη τους Ελλάδα. 
Έτσι αποφάσισα να κάνω το όνειρό τους πραγματικότητα και να βρω το κατάλληλο χώρο. Μετά από πολύ ψάξιμο βρέθηκε το Μεζέ – Μεζέ, που στο επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους λάτρεις του είδους.
Θα υπάρχουν κάποια σταθερά πιάτα αλλά κάθε εβδομάδα θα ανανεώνουμε το μενού με εκλεκτούς μεζέδες. Οι ποικιλίες που θα σερβίρονται  με το ούζο ή το τσίπουρο θα είναι διαφορετικές ώστε να δώσω την ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος τι σημαίνει καλός ελληνικός μεζές.
Κάθε μέρα θα υπάρχει κάποια έκπληξη από  την  Chef που είδη η φήμη της είναι γνωστή στη Βιέννη. Θα υπάρχει επίσης μεσημεριανό  ελληνικό φαγητό Δευτέρα έως Παρασκευή. Και φυσικά, δίπλα στο φαγητό και οι ποικιλίες μας: τα τηγανητά μας μύδια, η λακέρδα μας, ο ξεχωριστός μας τάκος, οι διάφορες «κρέμες» μας όπως ρωσική, κοπανιστή, χτυπητή κα, οι κολοκυθοκεφτέδες μας και…ουκ έστι αριθμός 
Βεβαίως όπως πάντα θα χρησιμοποιούμε αγνά - δυσεύρετα υλικά και δικό μας φρέσκο ψωμί.
Θα υπάρχουν βραδιές ελληνικής ζωντανής μουσικής και θα διοργανώνονται και διάφορες εκδηλώσεις.
Με την εμπειρία μας θα προσπαθήσουμε να παντρέψουμε την παραδοσιακή  ελληνική κουζίνα με την μοντέρνα.» Και το καλό που σας θέλω, Κύπριοι, Κωνσταντινουπολίτες, Μικρασιάτες, Πόντιοι, λάτρεις του καλού μεζέ, εδώ θα υλοποιήσετε τα…όνειρα σας."
Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλές δουλειές!

Μεζέ – Μεζέ Ungargasse 31, 1030 Wien

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου