Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Ο Μάριος Αναστασίου μιλάει  στη Φωνή της Ελλάδος!
Μάριος ΑναστασίουΗ εκπομπή της Ζέτας Καραγιάννη «Πλανήτης Ελλάδα» ταξίδεψε για άλλη μια φορά στην Αυστρία για να συναντήσει  τον αγαπητό σε όλους  ομογενή - αιγυπτιώτη  συνθέτη και μουσικό Μάριο Αναστασίου.

Ο Μάριος ζει στη Βιέννη, αλλά ταξιδεύει παντού για συναυλίες (Γερμανία, Ελβετία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ολλανδία, Καναδά, ΗΠΑ) κι έχει ηχογραφήσει πολλά albums.
Στο... πιο πρόσφατο, το Like Zorbas, συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα κομμάτια που τραγουδά και παίζει σε ένα σόλο πρόγραμμα με μουσική, θεατρική δράση, αφήγηση και ποίηση ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει κι ένα album αποκλειστικά με ρεμπέτικα της πειραιώτικης σχολής.
Παράλληλα διδάσκει κιθάρα και μπουζούκι σε μια από τις καλύτερες μουσικές σχολές της Αυστρίας, την Johann Sebastian Bach Musikschule ενώ από το 1999 διδάσκει τραγούδια και την ελληνική γλώσσα στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της Sommerakademie, μιας αυστριακής εταιρείας που προσφέρει ένα πολύπλευρο πακέτο διακοπών με δημιουργικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα.
Ειδικά για το Ρεμπέτικο, σαν μουσική έκφραση ενός κοινωνικού φαινομένου, έχει κάνει διαλέξεις και παρουσιάσεις στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και της Αθήνας και σε άλλους ακαδημαϊκούς και μη χώρους. (Έχει σπουδάσει στην Αυστρία Βυζαντινολογία, Ιστορία και Νεοελληνικά).
Παίζει ελληνική μουσική ως quest, καλεσμένος από αυστριακά συγκροτήματα και σε θεατρικές παραστάσεις. Τι λένε οι Αυστριακοί όταν ακούν μπουζούκι;
Μίλησε και για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Hephaestus Wien με το σύλλογο „Busuki“ στις 4 Νοεμβρίου στο χώρο εκδηλώσεων του „Odysseus“ am grünen baum στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν οι αδελφές Αλεξανδρή για την προσφορά τους στην συγχρονισμένη κολύμβηση.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Ζέτα Καραγιάννη αλλά προπαντός τον τεχνικό της εκπομπής για την βοήθειά τους ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την εκπομπή και να την αναμεταδώσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σας αφήνουμε να  την απολαύσετε   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου