Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Εβδομάδα ελληνικών γεύσεων στον ΟΗΕ στη Βιέννη.
Σπετσιότα        Η ελληνική Πρεσβεία και  Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ στη Βιέννη, ολοκλήρωσε με εξαιρετική επιτυχία τη διοργάνωση, για πρώτη φορά, της ελληνικής κουζίνας στα εστιατόρια της έδρας του κτηρίου ΟΗΕ στη Βιέννη, από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2017. Παράλληλα, το Γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη προέβαλε, στους χώρους των εστιατορίων, τον ελληνικό τουρισμό και  ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.


         Η εβδομάδα ελληνικής κουζίνας διοργανώθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας, σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρεία Eurest, η οποία έχει την αποκλειστική εκμετάλλευση αυτών των εστιατορίων.

       4,500 χιλιάδες και πλέον εργαζόμενοι σε κτήριο ΟΗΕ από 130 χώρες, καθώς και εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά, είχαν τη δυνατότητα να γευθούν ποιοτικά ελληνικά εδέσματα που παρασκεύασαν με ιδιαίτερη επιμέλεια  Έλληνες μάγειροι.  

         Κλασσικά ελληνικά φαγητά όπως μουσακάς, εξοχικό, σπετσιότα, στιφάδο, μπιφτέκι με γέμιση φέτα κ.α, έγιναν ανάρπαστα από τους σιτιζόμενους, αναδεικνύοντας την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας.

       Κατά κοινή ομολογία η ποιότητα και η ευρύτατη ποικιλία των ελληνικών εδεσμάτων  απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, γεγονός που οδήγησε στην καθιέρωση της εκδήλωσης αυτής σε ετήσια, πλέον, βάση.Δελτίο Τύπου Εμπορικού Ακολούθου Ελληνικής Πρεσβείας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου