Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Εορτασμός του ΟΧΙ στον Άγιο Δημήτριο Ζυρίχης.


Την Κυριακή της 28ής Οκτωβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή του αιδεσ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη, και διακονούντος του Ιερολ. Αρχιμανδρίτη π. Ευγενίου Καρακωνσταντάκη.


Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εις την ευαγγελική περικοπή τονίζοντας την πίστη που πρέπει να έχουμε προς τον Σωτήρα Χριστώ, μεταξύ των οποίον ο Άγιος Μεγαλομάτρυς Δημήτριος έδρασε μεσα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης μεταξύ των νέων, έχων εις στην ζωή του τις προτροπές του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο, να τηρεί τας παραδόσεις και τας προτροπές που πρέπει να έχουν οι μαθητές του Χριστού.

Στο τέλος τελέσθει η Δοξολογία της Εθνικής Εορτής, εκ μέρους της Εξοχ. Πρέσβεως κα Χαράς Σκουλαρίκου ανέγνωσε το μήνυμα του Εξοχωτάτου Υπουργού ο Επιτετραμένος της Πρεσβείας Βέρνης κ. Αγάπιος Καλογνώμης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το βράδυ του Σαββάτου προηγήθηκε πανηγυρική μουσική εκδήλωση με τα χορευτικά συγκροτήματα της Ζυρίχης και προσεφέρθηκαν στη δεξίωση Ελληνικά εδάσματα, τα οποία ετοίμασαν οι κυρίες της Ενορίας για την Εορτή του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τής Ενορίας ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Προεδρο κ. Διονύσιο Κοπίτση, τα Μέλη του Δοικοιτικού Συμβουλίου και τον ιερατικό Προϊστάμενο Πρωτοπρ. κ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη για το επιτελούμενο έργο.ONA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου