Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Από τη Μαρία Κάλλας στο "άνθος της ψυχής μου".
Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας


von Georg Gstrein

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκαν οι ελληνικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στη Βιέννη. Το κοινό είχε την ευκαιρία να διαλέξει μεταξύ άλλων από αφιερώματα σε σπουδαία πρόσωπα, ελληνική μουσική, τραγούδια των Μπουάτ, γαστρονομία, διαλέξεις, έκθεση ζωγραφικής  κ.λ.π.Ξεκινώντας από το αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας όπου η ΟΕΣΑ σε συνεργασία με την Ορχήστρα Ορφέας ήθελαν να την τιμήσουν με την ευκαιρία  των 40 χρόνων από τον θάνατό της. Απολαύσαμε κλασικά κομμάτια ερμηνευμένα από σπουδαίες φωνές. Την επομένη  μέρα σε ένα κατάμεστο  METROPOL  ο Μάριος Αναστασίου και η μπάντα του ξεσήκωσαν όλους τραγουδώντας από όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου.


Έλενα Παπανικολάου  - Λογιάδη, Χρήστος Μαράντος

Έτος Νίκος Καζαντζάκης το 2017.  Η αγάπη  και η μεγάλη του εκτίμησή στο πρόσωπο του συγγραφέα ώθησε τον γνωστό πιανίστα Χρήστο Μαράντο  να θέλει 95 χρόνια μετά να επισκεφτεί ο Καζαντζάκης για μια άλλη φορά την πρωτεύουσα της Μουσικής. Και αυτό το πέτυχε οργανώνοντας ένα τριήμερο αφιέρωμα « Νίκος Καζαντζάκης 60 χρόνια μετά» έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστρία Κας Χρυσούλας Αλειφέρη, καθηγητών πανεπιστημίου και πολλών άλλων φορέων.

Η Όλγα Καίσαρη, το «αηδόνι» μας,  χάρισε στους φανατικούς θαυμαστέ της μια πολύ ωραία βραδιά ερμηνεύοντας τραγούδια της Μπουάτ θέλοντας έτσι να ξανά ζωντανέψει αυτό το είδος τραγουδιού. Και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που ελπίζουμε να το επαναλάβει ανά τακτά διαστήματα.

Μάριος Αναστασίου, Γιάννης Ράπτης

Οι  λάτρεις του καλού φαγητού και  κρασιού  επισκέφτηκαν το “ Favvas Gourmet” με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων ζωής του. Το μπουζούκι του Μάριου Αναστασίου και η κιθάρα του Γιάννη Ράπτη συνόδεψαν τα λαχταριστά εδέσματα φτιαγμένα όλα από τα χέρια του Παναγιώτη, που κατά ομολογία θεωρείται ένας από τους καλύτερους έλληνες Chef της Βιέννης.
Δεν έλλειψε  βεβαίως και η κυπριακή συμμετοχή οργανώνοντας μια πολύ σημαντική διάλεξη «Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία-Αγία Σοφία οικουμενικό σύμβολο ενότητας» η οποία πλαισιώθηκε με επιλεγμένα μουσικά αποσπάσματα.  


Αποφάσεις ψηχής


Το Σάββατο το απόγευμα αυστριακοί και έλληνες είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο « Το άνθος της ψυχής μου» της ζωγράφου Κωνσταντίνας Φαρμάκη. Η γνωστή συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη ήρθε ειδικά από την Αθήνα για να τιμήσει την έκθεση. Την παρουσίαση έκανε ένας αγαπημένος μας πρόσωπο που  την ακούμε  στην Φωνή της Ελλάδος. Η δημοσιογράφος και θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τέλη Δεκεμβρίου.

Με την ευκαιρία αυτή το Café Public εγκαινίασε μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον ειδικό χώρο που διαθέτει.        

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου