Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Π. Μπούμπουρας συμμετέχει στην διοργάνωση Διατλαντικού συνεδρίου στο ΚίεβοΣτην τελική ευθεία μπήκαν οι προετοιμασίες του συνεδρίου «Κίεβο – Διατλαντικός Διάλογος» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας στις 26 – 27 Οκτωβρίου. Το συνέδριο οργανώνεται από το Ίδρυμα Π. Μπούμπουρα σε συνεργασία με το German Marshall Fund και με την υποστήριξη του Κέντρου Πληροφοριών και Τεκμηρίωσης του ΝΑΤΟ στο Κίεβο.


Σήμερα ο πρόεδρος του Ιδρύματος Π. Μπούμπουρα κ. Παντελής Μπούμπουρας από κοινού με τον εκπρόσωπο του German Marshall Fund κ. Bruno Lete συναντήθηκαν με την κ. Barbora Maronkova, Διευθύντρια του Κέντρου Πληροφοριών και Τεκμηρίωσης του ΝΑΤΟ στο Κίεβο, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου.

Η σύνθεση των ομιλητών καθώς και η ιδιαίτερη πολιτική, κοινωνική και στρατηγική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία, αναμένεται να χαρακτηρίσουν το επερχόμενο συνέδριο ως μια πλέον σημαντικές εκδηλώσεις για το 2017 που αφορούν ζητήματα σχέσεων της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ και με τους δυτικούς της συνομιλητές εν γένει. Αυτή ήταν μια σκέψη με την οποία συμφώνησαν οι τρεις πλευρές που συμμετείχαν στην συζήτηση σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου -που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 26-27 Οκτωβρίου στο Κίεβο- πενήντα ηγέτες, διαμορφωτές κοινής γνώμης και ειδικοί απ’ όλο τον Ευρωτλαντικό χώρο, πρόκειται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να αναπτύξουν έναν διάλογο σχετικά με τις Διατλαντικές σχέσεις της Ουκρανίας, να συζητήσουν και να αναλύσουν τις απόψεις τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Κίεβο στην πορεία προσέγγισής του με το ΝΑΤΟ και με τους δυτικούς του συμμάχους.

Εκτός από τα ιδιαίτερα διαφωτιστικά συμπεράσματα που αναμένεται να προκύψουν από το συνέδριο, οι διοργανωτές φιλοδοξούν την θέσπιση ενός ετήσιου συνεδρίου μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί ένας συνεχής διάλογος γύρω από την Διατλαντική πορεία της Ουκρανίας, η οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που ενδιαφέρονται στην προώθηση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου