Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

«6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου»Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Ιεράς Μονής Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, το «6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου», το οποίο θα διεξαχθεί από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης, με ελεύθερη είσοδο. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η προβολή της μουσικοχορευτικής παράδοσης περιοχών από όλη την Ελλάδα και η ανταλλαγή ιδιαίτερων πολισμικών στοιχείων σε ό,τι αφορά το χορό, τη μουσική και το τραγούδι.


Δέκα χορευτικές ομάδες θα συμμετάσχουν σε μία τριήμερη μουσικοχορευτική εκδήλωση που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα, τοπικά χορευτικά ιδιώματα, μουσικά ηχοχρώματα, παραδοσιακά ενδύματα, ήθη και έθιμα.

 Σε αυτό το πλαίσιο, θα βραβευθεί για την προσφορά του στη μουσική παράδοση της Πάτμου και εν γένει της χώρας, ο Πάτμιος τσαμπουνιέρης Θεολόγος Γρύλλης.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται στα μέλη των χορευτικών ομάδων που θα φιλοξενηθούν στο νησί και περιλαμβάνει τη διδασκαλία του χορευτικού ρεπερτορίου της Πάτμου από την Μαρία Μιχελλή και εισήγηση του Θεολόγου Μιχελλή για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μουσικής παράδοσης του νησιού.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να παρέχει στους συμμετέχοντες μια άμεση, βιωματική εμπειρία με την τοπική μουσικοχορευτική παράδοση και τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον τόπο μέσα από τη χορευτική διαδικασία.

Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι:

Θεολόγος Μιχελλής

Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση «Εθνομουσικολογία». Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην κατεύθυνση «Ερμηνεία και Εκτέλεση Παραδοσιακού Βιολιού και Μουσικών Συνόλων».

Μαρία Μιχελλή

Πτυχιούχος Σ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στον «Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό». Τελειόφοιτος του ΠΜΣ Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Αθηνών στην κατεύθυνση «Λαογραφία-Ανθρωπολογία του Χορού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου