Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Q.G.LI: Από τη Σαγκάη στη Βιέννη.

von Georg Gstrein

Το όνειρο κάθε ανθρώπου είναι να ακολουθήσει αυτό που αγαπά και να το κάνει τρόπο ζωής του. Αυτό και έκανε ο γνωστός πια σε όλους ποιητής - ζωγράφος Patrick Li ( γνωστός ως Q.G.LI) Από μικρός στην πόλη που μεγάλωσε, την Σαγκάη, τον απασχολούσε η ποίηση και με ποιο τρόπο θα την εκφράσει.

¨Τολμώ να πω ότι η  ζωγραφική είναι το μέσω έκφρασης των ποιημάτων μου¨ μας εκμυστηρεύτηκε προχθές στα εγκαίνια της έκθεσης του στο GLOW.

Όταν τελείωσε το σχολείο πήρε την μεγάλη απόφαση να έρθει στη Βιέννη και να σπουδάσει ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών υπό την καθοδήγηση άξιων καθηγητών και ζωγράφων. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις αλλά έχει κάνει και προσωπικές σε πολλές πόλεις όπως  Βιέννη,  Innsbruck, Salzburg, Linz και σε πολλά άλλα μέρη. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα ζωγράφων στην πρωτεύουσα της Μουσικής.
Αν προσέξει κανείς τα έργα του θα δει ότι το  κεντρικό του θέμα είναι ο άνθρωπος. « Αγαπάω να ζωγραφίζω ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το αν είναι άντρες ή γυναίκες, ηλικιωμένοι ή νέοι, παρελθόντες ή ζωντανοί.» Και αυτό το δικαιολογεί επειδή πιστεύει ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο θέμα τέχνης αλλά η ίδια η ζωή εν κινήσει.  

«Προτιμώ να δείξω τα χορευτικά σώματα στους καμβάδες και ταυτόχρονα να ψάχνω για τις ομοιότητες των μορφών καθώς και για τη σιωπή του χάους.»Τα πινέλα και τα χρώματα είναι μέσω έκφρασης των ποιημάτων του και του αισθησιασμού του. Συχνά απεικονίζει τα πρόσωπα ως σκιά ή ως ένα όνειρο. Και αυτό  γιατί πιστεύει ότι οι εικόνες των ανθρώπων κυματίζουν μεταξύ χρόνου και τόπου.

Δηλώνει λάτρεις της Ελλάδος και των νησιών της και μας εξέφρασε  την επιθυμία να γνωρίσει την ελληνική παροικία από κοντά και να της μιλήσει για τα έργα του.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τέλος Αυγούστου στο  γνωστό Café GLOW που βρίσκετε Börsegasse 1  Τρίτη με Σάββατο από τις 17:00 έως τις 23:00.

Εμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου