Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Έκτακτο: Μεγάλη πυρκαγιά  μαίνεται από το μεσημέρι  στον Καλάμο στην Αττική. 


von Maria Moschou


 Λίγο μετά της 16.30 το απόγευμα χτες  ξεκίνησε μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Καλάμου και Αγίου Παντελεήμονα. Η έκταση της πύρινης φλόγας καλύπτει πάνω από τα 15 χιλιόμετρα.  Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος Ωρωπού κάνει έκκληση εκκένωσης και της παραλίας στον Κάλαμο, τους Άγιους Αποστόλους, το Βλαστό, το Πανόραμα και των γύρω περιοχών. 

Για κρατική αλληγορία μιλάνε οι πολίτες.  «Αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει  είναι να μην  υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, γιατί το δάσος  δε σώζεται πια» αναφέρει ο Δήμαρχος Ωρωπού.  Έξαλλοι οι πολίτες με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα; ο οποίος έκανε έκκληση εκκένωσης μέσω Twitter.


Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα υδροφόρων. Ο κ. Φιλίππου αντιδήμαρχος Ωρωπού μιλά για βιβλική καταστροφή. Η φωτιά φουντώνει σε κλάσματα δευτερόλεπτο. Χιλιάδες κολόνες της ΔΕΗ έχουν καεί και η περιοχή δεν έχει ρεύμα.

Τα πράγματα είναι πολύ  άσχημα. Ο κ. Γιασημάκης, δημοτικός σύμβουλος, αναφέρει πως από τη μία στιγμή στην άλλη ανάβουν εστίες. Όλοι οι πολίτες διαμαρτύρονται για την παντελώς έλλειψη του κρατικού μηχανισμού. Για άλλη μία φορά στην Ελλάδα ο πολίτης  είναι εγκαταλειμμένος στην τύχη του με τις Αρχές  να διαφωνούν μεταξύ τους για την έγκαιρη η μη επέμβαση του κρατικού μηχανισμού. Είκοσι οικογένειες  μέχρι στιγμής   είδαν τα σπίτια τους να  έχουν καεί ολοσχερώς.

Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χάσκος  κάνει αυτή τη στιγμή έκκληση να εκκενωθεί όλη η περιοχή  καθώς η φωτιά θα  φτάσει μέχρι τη θάλασσα και πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα αυτοκίνητα από την παραλία. Τέτοια φωτιά δεν έχει ξαναδεί ο Κάλαμο ποτέ, τονίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου