Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Τι γίνεται με τις αποσπάσεις των Ελλήνων Καθηγητών?

von Georg Gstrein

Περίπου σε  ένα μήνα από σήμερα θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι  της νέας σχολικής χρονιάς. Και όπως κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα. Το ΥΠΕΘ (Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων) ακόμα να υπογράψει τις αποσπάσεις των Ελλήνων Καθηγητών.

 Τα Ελληνικά  Σχολεία ανά την Υφήλιο είναι όμηροι κάθε χρόνο με αυτό το γεγονός. Έρχεται ο Ιούνιος και δεν γνωρίζουν αν το Σεπτέμβριο θα έχουν νηπιαγωγό, δάσκαλο ή καθηγητή για τα ελληνόπουλα του εξωτερικού.


Αγωνία και για τους ίδιους του δασκάλους που δεν γνωρίζουν που θα βρίσκονται  με τις οικογένειες τους σε λίγους μήνες αλλά και για τα παιδιά που δεν ξέρουν αν θα έχουν τον ίδιο ή άλλον καθηγητή.

Επειδή οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν κάθε χρόνο από τον Ιανουάριο γίνεται ένας μεγάλος αγώνας για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ελληνικών σχολείων της ομογένειας τη επόμενη σχολική  χρονιά. Οι ελληνικές κοινότητες μαζί με τους διευθυντές των σχολείων κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μάθουν τα παιδιά τους την μητρική τους γλώσσα και πάντα συναντάνε μια απροθυμία από το Υπουργείο.

Το ΥΠΕΘ πρέπει να βρει κάποια λύση. Μπορεί να κάνει τις αποσπάσεις πενταετούς διάρκειας, χωρίς να χρειάζεται ανανέωση κάθε χρόνο, ώστε να μπορούν και τα σχολεία και οι καθηγητές να κάνουν τον προγραμματισμό τους.   

Θα βρεθεί ποτέ λύση ή όπως πάντα η Ελλάδα αγνοεί τους περίπου 5.000.000 Έλληνες του Εξωτερικού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου