Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Από τον Γιώργο Διαμαντόπουλο 8 Τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη για μικτή χορωδία από τις εκδόσεις ¨Αλότοπος¨

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ¨Αλότοπος¨ η νέα συνθετική εργασία του μαέστρου Γιώργου Διαμαντόπουλου,Αυτή τη φορά καταπιάνεται με τον  Μάρκο Βαμβακάρη και εναρμονίζει 8 από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Μάρκου, για μικτή  τετράφωνη χορωδία.

Με βαθμό δυσκολίας από το 1 έως το 5 τα τραγούδια που συμπεριελήφθησαν είναι η Φραγκοσυριανή, Χαράματα η ώρα τρεις, Τα ζηλιάρικά σου μάτια, Όλοι οι ρεμπέτες, Μ΄έκαψες, Τα ματόκλαδά σου λάμπουν, Είσαι αφράτη σαν φρατζόλα και το Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια ,σε μια αντιστικτική εναρμόνιση  Όπως σημειώνει ο μαέστροςΜια νέα προσέγγιση των τραγουδιών του Μάρκου Βαμβακάρη –Λαϊκές καντάδες –τραγούδια του έρωτα του πόθου και του πάθους.

Αγίασμα για παρέες , εύπλαστα διαφοροποιούνται ,με έντεχνο τρόπο ,και παραδίδονται στους  καλλικέλαδους γλεντοκόπους χορωδούς ,χωρίς να χάνουν κάτι ,από την αυθεντική λαϊκή αστική έκφρασή τους.Η στοιχειοθεσία των μουσικών κειμένων έγινε από ένα άλλον Βολιώτη μουσικό τον Κωνσταντίνο Σαμαρτζή που πλέον ζεί και εργάζεται στην Κύπρο.

 Τα γραφικά έγιναν στο  Πενάκι / Γραφικές Τέχνες - Εκτύπωση στη Λάρισα και οι αντιγραφές στο stoudio Α 440 του Γιώργου Ζαγόρη.

Το ιδιαίτερο είναι ότι δεν είναι βιβλίο με τη παραδοσιακή μορφή του χαρτιού αλλά είναι σε CD-ROM ηλεκτρονικά με ένα πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης ,μιάς και πλέον όλοι οι μουσικοί χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία.

Να σημειωθεί ότι η εργασία αυτή έγινε με την έγκριση του υιού του Μάρκου του Στέλιου όπου υπάρχει και η σχετική ενυπόγραφη άδεια.

Είναι το τρίτο βιβλίο του Γιώργου Διαμαντόπουλου και μέχρι το τέλος του έτους ακολουθούν δύο ακόμα εκδόσεις και μία ανατύπωση του πρώτου βιβλίου.

Λίγα λόγια για τον Μαέστρο - Συγγραφέα:

Ο Μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος είναι από το Βόλο και έχει τελειώσει το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από το 1985 εργάζεται σαν μουσικός Παραγωγός στην ΕΡΤ Βόλου και παράλληλα έχει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με δεκάδες συναυλίες διευθύνοντας κατά καιρούς διάφορες χορωδίες του Νομού Μαγνησίας αλλά και εκτός .Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία με εναρμονίσεις για χορωδία ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται άλλα δύο και μια επανεκτύπωση του πρώτου. Επίσης έχει εκδώσει τέσσερα CD με χορωδιακά έργα και έχει επιμεληθεί εκδόσεων αρχειακού υλικού στην ΕΡΤ Βόλου. Από τον περασμένο Νοέμβρη του ανατέθηκε εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ,με τίτλο ¨Χορωδιογραφίες¨ που σαν θέμα έχει την προβολή της Ελληνικής Χορωδίας .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου