Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Το “Rosmarin” άνοιξε τις πύλες του και σας περιμένει!
Von Georg Gstrein

Εδώ και λίγους μήνες μάθαμε ότι ετοιμάζετε κάτι καινούργιο στη Βιέννη. Κάτι το ξεχωριστό που θα είναι άξιος πρεσβευτής της Ελλάδος στη πρωτεύουσα της μουσικής.

Και αυτό έγινε πραγματικότητα. Στην οδό Barnabitengasse 6 στο 6 Bezirk, σε κεντρικό σημείο της πόλης, άνοιξε τις πύλες του ένα πολύ ωραίο  delicatessen το “ Rosmarin”

Όταν πλησιάζεις έχεις την αίσθηση της Ελληνικής Φιλοξενίας μέσα από το πολύ ωραίο χαμόγελο της ιδιοκτήτριάς του Ελίνας Γεωργοσοπούλου.

Εμείς το επισκεφτήκαμε και ζητήσαμε από την Ελίνα να μας μιλήσει για αυτή την πολύ ωραία ιδέα.   
«Η ιδέα rosmarin ξεκίνησε πριν από τρία περίπου χρόνια. Ήμουν ήδη 4 χρόνια στη Βιέννη και είχα τον χρόνο να διαπιστώσω πως καλό ελληνικό προϊόν δεν ήταν εύκολο να βρεις στη πόλη. Όταν αναγκάστηκα να αφήσω την εταιρεία που δούλευα γιατί το management μεταφέρθηκε στη Γερμανία, είδα την ευκαιρία να γεμίσω ένα κενό και να κάνω κάτι που νομίζω πως ξέρω να κάνω καλά: να γνωρίσω στη βιεννέζικη κοινωνία ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και απλές, αλλά απόλυτα γευστικές συνταγές καθώς και φιλοξενία όπως μόνο οι Έλληνες την εννοούμε.

Τα προϊόντα που εισάγω είναι από εμένα προσωπικά επιλεγμένα με έμφαση στην ποιότητα, γευστική αρτιότητα, προσοχή στο να παράγονται φυσικά και να μην περιέχουν συντηρητικά κλπ., αν είναι δυνατόν να είναι Βιολογικά και φτιαγμένα με σπιτική, παραδοσιακή συνταγή. Προσπαθώ πάντα να βρω μικρούς παραγωγούς οι οποίοι αγαπούν αυτό που κάνουν και σέβονται το περιβάλλον που ζουν και παράγουν.

Προσέχω πάντα να παίρνω προϊόντα από την ιδιαίτερη τους πατρίδα, εκεί που φυσικά μεγαλώνουν και γιαυτό πολύ συχνά είναι Π.Ο.Π. Για παράδειγμα, Φιστίκι Αιγίνης, βότανα από τη Λακωνία, Φέτα Μυτιλήνης, Αλάτι Μεσολογγίου, Λάδι Πελοποννήσου ή Κρήτης, Μαστίχα Χίου κλπ.

Στο rosmarin προσφέρουμε μία μεγάλη γκάμα από προϊόντα. Από τα γνωστά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα όπως Ελιές, Ελαιόλαδο, Φέτα μέχρι πιο άγνωστα εξαιρετικά προϊόντα της Ελλάδος όπως Γραβιέρα παλαιωμένη σε σπηλιά ή γλυκό του κουταλιού και έως πολύ gourmet προϊόντα όπως σαλιγκάρια, Bottarga κλπ. Τα πιο πολλά από τα προϊόντα μας δεν τα βρίσκει κανείς αλλού στη Βιέννη. Σίγουρα όχι στην ποιότητα που έχουμε εμείς. Μας ενδιαφέρουν τα πάντα γύρω από την ποιότητα του προϊόντος, από τη γεύση, διαδικασία παραγωγής μέχρι τη παρουσίαση, τη σωστή συσκευασία για τη συντήρηση του προϊόντος κλπ.

Προσφέρουμε επίσης καθημερινά ένα standard μενού και ένα πιάτο ημέρας. Στόχος μας είναι να δείξουμε στους επισκέπτες μας πως μπορούν, απλά και γρήγορα, με τα προϊόντα του rosmarin να δημιουργήσουν εξαιρετικά πιάτα που θα ζήλευαν οι πιο πεπειραμένοι Σεφ. Τα καλά υλικά και οι απλοί συνδυασμοί κάνουν τις καλύτερες συνταγές!

Στο rosmarin μπορεί κανείς να απολαύσει επίσης ελληνικό καφέ, φραπέ και άλλους κρύους καφέδες ή απλά μια παγωμένη μπύρα συνοδεία ορεκτικών.

Δεν απαιτούμε μόνο από τους προμηθευτές μας να είναι καλοί και ευσυνείδητοι επιχειρησιακοί πολίτες, κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Ανακυκλώνουμε συστηματικά, χρησιμοποιούμε συσκευές μικρής ενεργειακής κατανάλωσης, αγοράζουμε ανακυκλώσιμες συσκευασίες όπου είναι δυνατό και προσφέρουμε στην ελληνική αλλά και τοπική κοινωνία. Συνεργαζόμαστε με τη Wise Greece έναν εξαιρετικό non for profit οργανισμό ο οποίος στοχεύει στην προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τα έσοδα του για να προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Γιατί «rosmarin»? Απλά γιατί το Δενδρολίβανο μυρίζει Ελλάδα. Το ξέρουν όλοι. Το όνομα είναι εύηχο και το βότανο το αγαπούν όλοι. Ελπίζω να αγαπήσουν και εμάς

Μια επίσκεψη εκεί θα σας πείσει.

Της Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου