Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

H αναλγησία και η λούφα της ΠΟΕ-0ΤΑ
Άρθρο του Γιώργου Τρανταλίδη                                                              

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Χατζηδάκης  και ο Θεσσαλονίκης Μπουτάρης δείχνουν το σωστό δρόμο για μια καθαρή πόλη. Εφ΄ όσον οι δημότες πληρώνουν για την αποκομιδή σ΄ αυτούς πρέπει οι Δήμαρχοι να δίνουν  λόγο. Οι δύο αυτοί Δήμαρχοι εφάρμοσαν την κοινή λογική: Mόλις λήξει η σύμβασή, φεύγουν. Στο Δήμο Αθηναίων ο μέσος μηνιαίος μισθός του υπαλλήλου  ανέρχεται σε 2.491€ αλλά η Αθήνα είναι μια βρώμικη πόλη. Με βουνό τα σκουπίδια επί  15μέρες  οι εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα είχαν τρομερές αντεγκλήσεις (ποιοι θα μείνουν στα γραφεία και ποιοι θα πάνε στα απορριμματοφόρα).Ειδικότερα παρά το γεγονός ότι έληξε η απεργία την Πέμπτη 29/6 τα απορριμματοφόρα δεν βγήκαν έξω ούτε στις 30/6 ούτε την 1/7, ούτε 2/7 και η λούφα συνεχίστηκε γιατί περίμεναν…..να δροσίσει. Η Αθήνα ήταν μια απέραντη χωματερή, στο έλεος των σκουπιδιών. Οι πολίτες υπέφεραν από την αφόρητη κατάσταση του καύσωνα και της δυσωδίας. Κράτησαν την ψυχραιμία τους και για  αυτό δεν τους έχουν λιντσάρει μέχρι σήμερα. Δυστυχώς η πλειονότητα στο δήμο είναι στα γραφεία όπου εκπονούν διατριβές με θέμα τη λούφα αφού είναι χωρίς αντικείμενο. Μια χώρα που θέλει να έχει τουρισμό δεν κάνει γυμνάσια στους τουρίστες,  γιατί έτσι προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον τουρκικό τουρισμό. Ο πρωθυπουργός έκανε το θανάσιμο λάθος να διαπραγματευθεί ενώ έπρεπε να είχε θέσει ως προϋπόθεση την καθαρή Αθήνα. Οι ζημίες από την απεργία είναι ανυπολόγιστες:

 1)oι φωτογραφίες με τα σκουπίδια έκαναν το γύρο του κόσμου δίνοντας τροφή στον τουρκικό τουρισμό και με τεράστιο κόστος για το δικό μας τουρισμό.

2)η ρύπανση των κάδων και των πεζοδρομίων  και που τώρα απαιτούνται  τόνοι  νερού για να καθαρισθούν.

Το ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα λίστα με τα μέλη που εργάζονται στα απορριμματοφόρα και τα μέλη που κάθονται στα γραφεία. Πριν από την πρόσληψη τους   θα έπρεπε να είχαν παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια με βίντεο που να δείχνει  την καθαριότητα της κάθε ευρωπαϊκής πόλης.

Υπεράνω όλων είναι η προστασία της υγείας του πολίτη. Αναμένω με ενδιαφέρον την άποψη του κ. Δημάρχου.Γιώργος Τρανταλίδης

Αριστείδου 15, Πειραιάς Τ.Κ. 18531

(Τηλ. 210 – 4127088  κιν. 6946-464125

email: Info@tralaw.gr  Φαξ.210- 4137813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου