Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Το «Φωτεινό αστέρι» τιμά  τον Αυστριακό Erwin Schrümpf
Άρθρο Μαρίας Μόσχου

Το «Φωτεινό αστέρι» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στην Πάτρα και στηρίζει 500 άπορες οικογένειες με ανήλικα παιδιά μέχρι 16 ετών καθημερινά.

Είναι ένας από τους οργανισμούς που στηρίζει η αυστριακή φιλανθρωπική οργάνωση Griechenlandhilfe / Βοήθεια προς την Ελλάδα μηνιαίως προσφέροντας τρόφιμα, παιδικές τροφές και πάνες.

Την Παρασκευή 28.07.2017 η οργάνωση υποδέχτηκε την ομάδα της Griechenlandhilfe  αρχικά στα γραφεία της με την αντιπρόεδρο κ. Βασιλική Νικολοπούλου και κατόπιν τίμησε τον Erwin Schrümpf για την «πολύτιμη βοήθεια του» όπως τόνισε ο πρόεδρος του «Φωτεινού αστεριού» κ. Χρήστος Σπηλιόπουλος.  


Την ομάδα της οργάνωσης εκπροσώπησαν από την Αυστρία  η αντιπρόεδρος της Griechenlandhilfe κ. Gudrun Renger, από την Ελλάδα οι κ.κ. Μ. Μόσχου και Σ. Δεναξά, και από το Μόναχο το ζεύγος κ. Andrea και κ. Fritz Albrecht και φυσικά από τον ιδρυτή της.

Η έναρξη της εκδήλωσης σηματοδοτήθηκε με μία δεντροφύτευση,  η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά από ένα εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Φυτεύτηκε ένα δέντρο αμυγδαλιάς, σύμβολο της ελπίδας.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του κ. Σπηλιόπουλου πριν γίνει η δεντροφύτευση. «Επιλέξαμε το δέντρο της αμυγδαλιάς που συμβολίζει την ελπίδα, για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ που θέλουμε να φέρουμε και οι δύο οργανώσεις συνεργαζόμενες.»Ο Erwin Schrümpf και ο κ. Σπηλιόπουλος ως ένδειξη συνεργασίας έπιασαν από κοινού το δέντρο και το τοποθέτησαν στη βάση του, ποτίζοντάς το στη συνέχεια για να ευδοκιμήσει και να καρποφορήσει το «δέντρο σύμβολο» της ελπίδας.

Μετά τη δεντροφύτευση αποδόθηκε στον κ. Schrümpf τιμητική πλακέτα για την προσφορά της οργάνωσης στο «Φωτεινό αστέρι».

Ο κ. Σπηλιόπουλος ιδιαίτερα συγκινημένος τόνισε: «Χαιρετούμε τους φίλους μας, όχι πια μόνο ως συνεργάτες αλλά ως φίλους και αδέρφια. Η προσφορά τους είναι τόσο για τον οργανισμό μας όσο και για τον τόπο μας παραπάνω από πολύτιμη. Κάναμε μία δεντροφύτευση μιας αμυγδαλιάς, που είναι το σύμβολο της ελπίδας, πιστεύοντας ότι και οι δύο οργανώσεις μαζί θα φέρουμε την ελπίδα στις οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Για αυτό απονέμουμε αυτή την τιμητική πλακέτα στον Erwin Schrümpf ως ένδειξη διάθεσης ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των δύο οργανώσεων. Εκφράζω επίσης την ελπίδα να συνεχιστεί η συνεργασία αυτή όσο την έχουμε ανάγκη.»
Ο Erwin Schrümpf βαθύτατα συγκινημένος απάντησε: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή! Λαμβάνω την τιμητική πλακέτα ως ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» όχι μόνο για την οργάνωση, αλλά για όλου εκείνους τους ανθρώπους στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία που μας στηρίζουν για να μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να στηρίζουμε τους Έλληνες. Σας διαβεβαιώνω πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και πως ως οργάνωση θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε βοήθεια στη χώρα σας, όσο μας χρειάζεστε. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έρθει εκείνη η μέρα που θα με πάρουν από την Ελλάδα τηλέφωνο και θα μου πουν Έρβιν, δε σε χρειαζόμαστε πια! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.»

Η βραδιά έκλεισε με πολύ ελληνικό κέφι και χορό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου