Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Eπιχείρηση «ξέπλυμα» και αντισυνταγματικότητα του Δημοψηφίσματος


το σχόλιο της Ουρανίας


Eπιχείρηση «ξέπλυμα». Όσοι έχουν ασχοληθεί, ερευνήσει το πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή το ’74 λένε πως ο περίφημος «φάκελος» που πανηγυρικά παρέδωσε προχθές ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής στον ομόλογό του της κυπριακής καμία σχέση δεν έχει με τα γεγονότα.Στην καλύτερη πρόκειται για παράδοση άχρηστου υλικού. Εγώ συντάσσομαι με τη χειρότερη, πως δηλαδή πρόκειται για «ξέπλυμα» κανονικό, των γεωτρυπάνων συμπεριλαμβανομένων.Υ.Γ1. Ελπίζω να μην πάει τζάμπα ...η συγγνώμη που ζήτησε επί ελληνικού εδάφους ο Μπιλ Κλίντον για τις αμερικανικές ευθύνες σχετικά με τη χούντα. Μην προκύψει δηλαδή ότι ο άνθρωπος τοποθετήθηκε επί μη τεθέντος. 

Υ.Γ.2 Πηγές καλές για πληροφορίες είναι οι έρευνες του Μ. Ιγνατίου, είναι σπάνιες οι έγκυρες πληροφορίες από πρωτογενείς επίσημες πηγές ,εν προκειμένω αμερικανικές.
Εγώ διαφωτίστηκα αρκούντως και οφείλω να το πω.

Εξαιρετικά επίκαιρη η επισήμανση, για την ακρίβεια προειδοποίηση, του Β. Βενιζέλου πως «Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα ακόμη και συμβουλευτικό είναι αντισυνταγματικό. Προσκρούει ευθέως στο άρθρο 110 του Συντάγματος που ρυθμίζει πλήρως και αποκλειστικά τη διαδικασία αναθεώρησης.»

Κι αυτό γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε σημερινή του συνέντευξη ορίζει ως προτεραιότητα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου από Οκτώβριο, ακριβώς την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Στην πολύ εν...διαφέρουσα –πέραν του συνήθους, πολύ πέραν- συνέντευξη του στην Καθημερινή, ο Βενιζέλος συνεχίζει να προειδοποιεί απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, περιλαμβανομένου και του κόμματός του, προφανώς. «Επομένως αν ο κ. Τσίπρας επιμείνει σε αυτή την εξαγγελία, η αντιπολίτευση οφείλει να αντιδράσει αμφισβητώντας ευθέως την καταστρατήγηση του Συντάγματος. Θα έλεγα μάλιστα ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητα να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.»
Υπενθυμίζοντας δε την ιδέα της αποχής έναντι του γελοίου δημοψηφίσματος του ’15 είναι ηλίου φαεινότερον πως ρίχνει «γραμμή» έναντι ανάλογης νέας απόπειρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μια κουβέντα μόνο, πόση πια γλίστρα προς τον αυταρχισμό!
Αναγούλα σούρχεται.

Ο.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου