Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Το Κυριακάτικο Σχόλιο της  Ουρανίας


Ο. Κ.

«Έχεις μείνει πολύ πίσω.» Πρέπει να ήταν παραμονές των εκλογών του ‘9. Κυρίες με ρόλεξ, μες στα βαμμένα μελί μαλλιά, επώνυμα ντε πιές, επώνυμα αξεσουάρ που έβγαζαν μάτι. Επιθετικότητα αεράτη εκ φεμινισμού αλα γκρεκ, συνωθούνταν στο ασανσέρ των καινούργιων γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους. Ρεπόρτερ εγώ παρακολουθούσα την προεκλογική συνάντηση των γυναικών του κόμματος με τον τότε Πρόεδρο, Γ. Παπανδρέου.


«Μα σαν τις γυναίκες της Ρηγίλλης είναι, ίδια αισθητική, 

ποιά η διαφορά; » είπα σε στέλεχος μεσαίο, γυναίκα που με επιτίμησε, «έχεις μείνει πολύ πίσω.» 

Εβλεπα χθες τις φωτο, τα βίντεο από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τις γυναίκες του κόμματος και το θυμήθηκα.

Η μητέρα μου δεν αρεσκόταν να λέει ιστορίες, σπάνιες φορές.

Ηταν, λέει, λίγο μετά την απελευθέρωση απο τους γερμανούς, οι γυναίκες του ΚΚΕ, του ΕΑΜ παρήλαυναν στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, την παλιά, όπου έδρευε ο πλούτος της πόλης, οι αστοί που είχαν βγεί στα μπαλκόνια.

«Κατεβείτε εσείς να ανεβούμε εμείς» φώναζαν με τα κεφάλια στραμμένα προς τα πάνω οι παρελαύνουσες.

Υ.Γ1. Από πάππου προς πάππου βενιζελική η οικογένεια της μητέρας μου, όλη στο ΕΑΜ όπως το 80-90% των ελλήνων κάποιοι στο ΚΚΕ. 

Υ.Γ.2. Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα της μεταμόρφωσης των συριζαίων, σαν έτοιμοι απο καιρό και βούρ. Υπόδειγμα κοινωνικής κινητικότητας.

Στο 400/αρι της προσωρινής σύνταξης προστέθηκε δανεικό φίλου για να τη βγάλω ως επίσης και καθυστερημένο επικουρικό ...και τσουπ τη γκαντεμιά μου αθροιστικά ξεπεράσθηκε το ακατάσχετο και τσουπ να η κατάσχεση ,το μισό της προσωρινής παρακαλώ. 

Στο καταγγελλόμενο ανά νταν παπαντάν ως άνδρο της διαπλοκής, το Μέγαρο Μουσικής, για να θριαμβολογήσει για την έξοδο ...του Μεσολογγίου ...όχι καλέ... για την έξοδο στις αγορές. 

Ποιος ανάλγητος νεοφιλελεύθερος ; 

Πριτς! Ο Πρόεδρος του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , ΣΥΡΙΖΑ, και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα απευθυνθεί στην Κ.Ε. 

Ξέρω εγώ ρε παιδί μου... δεν έχω λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου