Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Διακοπή Δωρεάν Μαθημάτων Γερμανικών για Ελληνόφωνες της Αυστρίας!!! 
Μετά από 4 χρόνια συνεχών μαθημάτων η Ακαδημία ΝΝ ανακοινώνει το κλείσιμο του προγράμματος των δωρεάν μαθημάτων γερμανικών για Ελληνόφωνες της Αυστρίας.

 Οι Λόγοι είναι οι κάτωθι:

Τα μαθήματα της Ακαδημίας ήταν δωρεάν μαθήματα γερμανικών για τους Έλληνες και Ελληνόφωνες της Αυστρίας, όπως ρητά ανακοινώνεται στον ιστότοπο που είχε δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό οι μόνες οικονομικές υποχρεώσεις είναι τα εξέταστρα - εγγύηση ύψους 50€ καθώς και τα βιβλία τα οποία θα επρόκειτο να χρειαστούν για τα μαθήματα γερμανικών. Το τελικό κόστος για κάποιον που ερχόταν για πρώτη φορά στην ακαδημία ήταν του ύψους των 105 ευρώ για εντατικά μαθήματα (2 με 3 φορές την εβδομάδα, 3 ώρες την κάθε φορά) για διάρκεια 2 η 3 μηνών που διαρκούσε η κάθε σεζόν. Εάν κάποιος ξανά  παρακολουθούσε μαθήματα θα έπρεπε να πληρώσει μόνο τα εξέταστρα ύψους 50 ευρώ.


Οι θέσεις της ακαδημίας ήταν πάντοτε περιορισμένες το οποίο είχε αποτέλεσμα να μην γίνονται κάποια άτομα δεκτά στα μαθήματα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που πολλοί ερχόντουσαν αραιά και που, λόγω αδικαιολόγητων απουσιών, αδιαφορώντας για το πρόγραμμα της ακαδημίας. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα και με επακόλουθο την εγκατάλειψη των τάξεων. Αφήνοντας πίσω τους κενές θέσεις, που θα μπορούσαν να είχαν καλυφθεί εξαρχής από συμμετέχοντες με οικογένειες και πραγματική ανάγκη να μάθουν την γερμανική γλώσσα για να επιβιώσουν στην Αυστρία.

Όπως αναγράφονται και στο επίσημο ιστότοπο της ακαδημίας για τα ελληνικά μαθήματα, το ύψος των 50€ που καταβάλετε ως εξέταστρο - εγγύηση, με συμμετοχή άνω του 80% θα χρησιμοποιηθεί ως εξέταστρο ενώ εάν δεν συμπληρωθεί το 80% των παρουσιών θα παρακρατηθεί ως εγγύηση, λόγω κακής συμμετοχής στα μαθήματα. Δεν ήταν λίγοι που παρέφρασαν την σαφή ερμηνεία αυτού του όρου και θέλησαν με δόλιο τρόπο και ομαδικότητα να αποσπάσουν πίσω το ποσό της εξέτασης ενώ εκείνη είχε ήδη διεξαχθεί. Σε επόμενο στάδιο η ακαδημία αποφάσισε για πλήρη καταγραφή και μαγνητοσκόπηση του μαθήματος και του ότι λέγονται εντός της αίθουσας (καθότι οι όροι συμμετοχής κοινοποιόντουσαν στην πρώτη συνάντηση, με την ελευθερία όποιος δεν συμφωνεί να αποχωρήσει χωρίς καμία δέσμευση), αυτό μείωσε το φαινόμενο αυτό σημαντικά από τα 10 άτομα που ήταν στην αρχή περίπου σε μόλις το ένα. Παρά ταύτα η Κεντρική διοίκηση της ακαδημία αποφάσισε την διάλυση αυτού του προγράμματος καθότι το έκανε αποκλειστικά και μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς, όπως κάνει άλλωστε με τους ίδιους καθηγητές σε πρόσωπα άλλων εθνικοτήτων, π.χ. Σέρβοι, Σκοπιανοί κλπ, οι οποίοι λειτουργούν σε ακριβώς ίδιο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων με ακριβώς τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις από τις πλευράς της Ακαδημίας, δηλαδή Εξέταστρα, Βιβλία. Παρόλο που οι καθηγητές ήταν ακριβώς οι ίδιοι σε όλα τα προγράμματα, λειτούργησε αποκλειστικά και μόνο ώς δυσφήμιση για την Ακαδημία και τις συνεργάτριες εταιρίες από την πλευρά των Ελλήνων. Λυπούμαστε για αυτό το γεγονός, παρά αυτά παραμένει στο πλευρό των Ελλήνων για οποιαδήποτε βοήθεια. Ποια είναι η Ακαδημία: Η ακαδημία ΝΝ είναι υπό την διοίκηση του Michael Fischer και είναι συνεργάτρια εταιρία του Ινστιτούτου Nachhilfe Netz, το οποίο έχει αποσπάσει για 2 συνεχόμενες χρονιές βραβεία καλύτερων και αξιόπιστων υπηρεσιών στην Βιέννη στον τομέα της εκπαίδευσης. Το Ινστιτούτο ΝΝ είναι εκπαιδευτικό ινστιτούτο που αναλαμβάνει να εκπαιδεύει από απλούς μαθητές μέχρι και πληρώματα εταιριών κάθε κλάδου, ενώ έχει ήδη πολλούς πελάτες μέχρι και σε νησιά της Κροατίας. Ενώ ταυτόχρονα αποτελεί Συνεργάτης του μεγαλύτερο Ελληνικού ΙΕΚΚ Δέλτα της Ελλάδας στην Αυστρία. Αριθμεί περισσότερους από 120 καθηγητές σε 40 διαφορετικούς κλάδους και γλώσσες ενώ συνεχώς επεκτείνεται και σε άλλε πόλεις τις Αυστρίας όπως ΝÖ και St. Pölten.

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή έναρξη της νέας ζωής στους Έλληνες που μόλις ήρθαν στην Αυστρία.

To ΔΣ

Clara E., Fischer M


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα Αυτά που γράφετε επάνω και θα πρέπει να σας επαινεσουμε για την φιλότιμη προσπάθεια, θα ήταν όμως δίκαιο να πούμε επίσης ότι ο άνθρωπος που έκανε τα μαθήματα δεν ήταν ο κατάλληλος Όχι απλά δεν γνώριζε γερμανικά αλλά την ίδια στιγμή δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον και συνάμα προσπαθούσε να πουλήσει τις υπηρεσίες του ως ασφαλιστής. Θα ήταν πολύ όμορφο να κανετε την ίδια προσπάθεια αλλά με έναν πραγματικό δάσκαλο και ας ήταν διπλάσια τα δίδακτρα. Γιατί όλοι ξεκινήσαμε με πολύ διάθεση και μετά από δύο μαθήματα όλοι είχαμε ξενερώσει αφανταστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους, λυπούμαστε που σταματάνε οι τάξεις. Γράφω το σχόλιο καθότι δεν μαρεσει να αδικώ τους άλλους. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ήξερε πολύ καλά γερμανικά και τα παρομοίαζε πολύ με τα ελληνικά για να μας μείνουν και επισησ λόγω ευγένειας που είχε πολλοί μέσα από την τάξη το εκμεταλλευόντουσαν και κάνανε χαβαλέ. Αυτοί που έκαναν τον χαβαλέ ήταν κυρίως όχι ελληνικής καταγγωγης και μας ανάγκασαν καποιουσ Από εμάς να εγκαταλείψουμε την τάξη, καθότι ήταν αδύνατο να παρακολουθησουμε. Τα παράπονα μας ήταν πολλά και προφορικά αλλά και γραπτά προς την ακαδημία για αυτό το φαινόμενο. Η απάντηση του καθηγητή ήταν ότι επειδή είναι άλλης καταγωγής, Αλβανία, Βουλγαρία δεν πρέπει να τους απορρίψουμε οποίος θέλει να μάθει ας μάθει. Επίσης απαντώντας στο παραπάνω σχόλιο για τα ασφαλιστικά, παιδία μην ξεχνάμε ότι για θέματα ασφαλιστικά ο άνθρωπος είχε απλά ανακοινώσει την θέση του, δηλαδή ξέρει από ασφαλιστικά και νόμους και προκειμένου να πιαστούμε κορόιδα από μεγαλοαπαταιωνηστικα συμβόλαια όπως στην Ελλάδα θα ήταν καλό να τον ρωτήσουμε. Ούτε μια φορά δεν ανακοίνωσε προϊόν για πώληση, αυτό που θυμάμαι είναι ότι κάποια στιγμή ένας μαθητής που ξεκινάει το όνομα σπυ από A. Ρώτησε για leasing αυτοκινήτου και του εξήγησε στον πίνακα όπως και άλλοι που έχουν παιδιά ρώτησαν για τα παιδιά τους..επίσης μόλις ανακαλύψαμε ότι ξέρει από νόμους πέσαμε όλοι πάνω του για τις απορίες μας να τον φάμε, διοργάνωσε αφιλοκερδώς σεμινάρια πάνω σε αυτό το θέμα με ελεύθερη συμμετοχη, και μας έδωσε τα φώτα του. Όποτε μην λέμε μαλακιες για να δικαιολογήσουμε την θέση μας. Όπως επίσης μην λέμε χαζομάρες του στυλ των διπλάσιων διδάκτρων. Παρά πολλοί ήταν αυτοί που ξυνιζαν και μπροστά σε όλους λέγαμε να τα βάλει από την τσέπη του. Πιστεύω εάν δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος δεν θα είχε αποκτήσει στην ευρύ ελληνική κοινότητα το όνομα ο δάσκαλος, αλλά ούτε θα μαζευόταν και πολύς κόσμος κάθε φορά. Μην ξεχνάμε ότι όταν γινόντουσαν τα μαθήματα στην μητρόπολη ερχόντουσαν πάνω από 60 άτομα να τον δουν και να κάνουν μάθημα με αυτόν αδιαφορώντας εάν υπήρχαν τότε άλλοι 3 καθηγητές.
    Οποίοι ήθελαν να μάθουν έμαθαν, δεν υπάρχει δεύτερη τέτοια ευκαιρία να τ μάθουμε από Έλληνα καθηγητή και πιστεύω ότι είναι ντροπή μας, να καθόμαστε να κατηγορούμε έναν άνθρωπο που προσπάθησε πολλές φορές αφιλοκερδώς να βοηθήσει το ελληνικό στοιχείο, ενώ στη. Πραγματικότητα φταίμε εμείς οι ίδιοι που το ρίχναμε στο χαβαλέ και στα αστειάκια στην ώρα του μαθήματος. Καλημέρα σε όλους τους Έλληνες της βεινμης και καλό μήνα.
    Ηλίας Καμένος, Βαγγέλης Βασιλακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή