Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Διεθνής διάκριση για Κύπρια επιστήμονα

Άρθρο της Δέσποινας Ψύλλου

Βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας απονεμήθηκε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στον τομέα των Οπτικών Δικτύων στην ερευνήτρια Τάνια Παναγιώτου και τους συνεργάτες της από το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εν λόγω έρευνα στοχεύει στη βελτιστοποίηση απόδοσης οπτικών δικτύων που θα μπορούσε να μειώσει τις λειτουργικές και κεφαλαιακές δαπάνες παρόχων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.


Η εργασία παρουσίασε μια καινοτόμο μέθοδο για τον ακριβή και άμεσο εντοπισμό σφαλμάτων σε αμιγώς οπτικά δίκτυα μέσω της χρήσης προηγμένων μεθόδων Στατιστικής Μηχανικής Μάθησης.

Η προτεινόμενη μέθοδος προσφέρει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να «εκπαιδευθεί» από ιστορικά δεδομένα για τον αποδοτικό εντοπισμό σφαλμάτων, χωρίς τη μεσολάβηση εξειδικευμένων τεχνικών δικτύου και χωρίς τη χρήση ειδικών συσκευών ανίχνευσης σφαλμάτων.

Η προτεινόμενη μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παροχείς τηλεπικοινωνιακών δικτύων για τη μείωση του μέσου χρόνου επιδιόρθωσης σφαλμάτων, για τη διευκόλυνση των τεχνικών δικτύου, όπως επίσης και για τη μείωση του απαραίτητου αριθμού συσκευών ανίχνευσης σφαλμάτων.

Μέσω της μεθόδου αυτής οι παροχείς τηλεπικοινωνιακών δικτύων μπορούν να μειώσουν τις λειτουργικές και κεφαλαιακές τους δαπάνες που σχετίζονται με τις διαδικασίες εντοπισμού σφαλμάτων.

πηγή www.philenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου