Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Η ελληνοπούλα που κατάκτησε την Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Αυστρίας.

Η Μάρθα τη στιγμή που καρφώνει 


von Georg Gstrein

H Μάρθα Βασιλακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αυστριακή. Από μικρή είχε μία τάση προς τον αθλητισμό. Στην αρχή ασχολήθηκε με ενόργανη γυμναστική, τένις και κολύμβηση.
Το βόλεϊ  όμως την κέρδισε. Τα πρώτα της βήματα τα ξεκίνησε στα 9 της χρόνια στην ομάδα των Αμπελοκήπων και αναδείχτηκε στις θέσεις 3 και 4 (Κεντρικός και Διαγώνιος).

Πριν τρία χρόνια η οικογένειά της αποφάσισε να μετακομίσει στη Βιέννη. Η ομάδα volley16wien την διεκδίκησε και πέτυχε την μεταγραφή της.  


 Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα  στην Βιέννη βοήθησε την ομάδα της να κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Αυστρίας και 2 δεύτερες θέσεις.

Από την πρώτη στιγμή συμμετοχής ξεχώρισε και το όνομά της  βρέθηκε στη λίστα των scouter άλλων ομάδων. Πολλοί μίλησαν για ένα διαμάντι που αν το κατεργαστείς  σωστά μπορεί να γίνει από τις κορυφαίες αθλήτριες Βόλεϊ της Αυστρίας.

Κατάκτηση  Πρωταθλήματος Μικτών Ομάδων Αυστρίας. Η Μάρθα κάτω δεξιά.

Η φετινή της επίδοση σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Μικτών Ομάδων Αυστρίας της έδωσε το εισιτήριο για την συμμετοχή της στην Εθνική Αυστρίας U17 παρόλο τα 13 της χρόνια.

Ο Ήφαιστος Βιέννης επικοινώνησε με την Μάρθα για αυτή της την επιτυχία και μας είπε.

Είναι όνειρο μου να παίξω στην Εθνική Ομάδα της Αυστρίας και να καθιερωθώ. Τον Σεπτέμβριο θα μεταβούμε στο Burgenland για την  πρώτη μας προετοιμασία και στη συνέχεια  στην Ιταλία για την βασική μας.

Περιμένω με μεγάλη αγωνία αυτή την στιγμή. Εκεί θα αποδείξω στους προπονητές μου ότι είχαν δίκιο που με επέλεξαν.

Στόχος μου στο μέλλον είναι  να αγωνιστώ στην Εθνική Ομάδα Γυναικών  και ένα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό ή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η μεγαλύτερη αδελφή μου, η Δανάη 18 ετών, ασχολείται και εκείνη με το Βόλεϊ και θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστούμε μαζί στη Εθνική.

Η Μάρθα στο  πολύ ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που της απομένει τον περνά με την οικογένεια της και τις φίλες της. Πηγαίνει στο Αθλητικό Γυμνάσιο Βιέννης όπου οι επιδόσεις της στα μαθήματα είναι επίσης άριστες.

Από την πλευρά μας της ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία στη ζωή της!!!

1 σχόλιο:

  1. ποτε ειπατε την ανακαλυψατε εσεις οι Ελληνες της Αυστριας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή