Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Έλληνες της Κύπρου, καθώς και για το ίδιο το έθνος.Ο Δήμος Λεμεσού γιορτάζει το 'Έτος Βασίλη Μιχαηλίδη' για τα 100 χρόνια από το θάνατο του ποιητή, παρουσιάζοντας το υπέροχο έργο των Βασίλη Μιχαηλίδη και Μιχάλη Χριστοδουλίδη, "9η Ιουλίου", για τη "Ρωμιοσύνη", τους Έλληνες της Κύπρου, καθώς και για το ίδιο το έθνος.
Μιά συναυλία με τη μορφή ορατορίου σε σύνθεση του Μιχάλη Χριστοδουλίδη.
Η 9η Ιουλίου είναι μία φορτισμένη ιστορικά ημέρα την οποία ο μεγάλος ποιητής της Κύπρου Βασίλης Μιχαηλίδης (1849-1917) κατάφερε να αποτυπώσει στο ομώνυμο ποίημά του «Η 9η Ιουλίου 1821 εν Λευκωσία Κύπρου»».


Η «9η Ιουλίου» ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε 2,000 CD πριν από δύο μήνες, τα οποία εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Με την κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης θα γίνει και η συναυλία στο Κηποθέατρο Λεμεσού που θα είναι και η κορωνίδα των εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού. Στη συναυλία συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, Κύρος Πατσαλίδης, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, το Φωνητικό Σύνολο της «Διάστασης» με τη μαέστρο Αντριάνα Σεργίδου και 10 μελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Χριστοδουλίδη.

Όλοι οι καλλιτέχνες τραγούδησαν με ξεχωριστό πάθος και μεγάλο σεβασμό το σπουδαίο αυτό έργο με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο CD που μόλις κυκλοφόρησε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου