Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Φροντιστήριο Γαβρόγλου στην ΟξφόρδηΆρθρο του Γιώργου   Τρανταλίδη

Προφανώς ο Υπ.  Παιδείας ενημερώθηκε για τη δραματική κατάσταση των ελληνικών ΑΕΙ στην διεθνή κατάταξη. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν έχει (λόγω κόπωσης) εγκαταλείψει την προσπάθεια αναβάθμισης των ΑΕΙ. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έχει πελώριες ευθύνες όπως και οι προκάτοχοι του για αυτή την κατάντια των ΑΕΙ δηλ. για τις στρατιές των αγραμμάτων. Σύμφωνα με τον  διεθνή οργανισμό κατάταξης ΤΗΕ(Times Higher Education) το καλύτερο πανεπιστήμιο παγκοσμίως αλλά και πανευρωπαϊκά είναι το  πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (University of Oxford). 

Σε πολύ χαμηλότερα σκαλιά της κλίμακας κατάταξης του ΤΗΕ βρίσκονται τα Ελληνικά Πανεπιστήμια τα οποία μάλιστα με εξαίρεση το Πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο παραμένει μεταξύ των 171-180 καλύτερων στην Ευρώπη και των 301-550 παγκοσμίως, όλα τα υπόλοιπα έχουν «κατακτήσει» πολύ χαμηλότερες θέσεις με θλιβερό αποκορύφωμα το Εθνικό και Καποδιστριακό Παν. Αθηνών (ΕΚΠΑ) να βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 251-300 πανευρωπαϊκά και 501-600 παγκοσμίως.

        Θα ήταν επομένως πολύτιμο για τον κ. Γαβρόγλου να παρακολουθήσει υπερεντατικά φροντιστήρια στην ελληνική γλώσσα  από Έλληνες καθηγητές της Οξφόρδης. Εάν τα παρακολουθήσει ενδεχομένως να αντιληφθεί γιατί η Οξφόρδη είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Αναμένω την εκδήλωση ενδιαφέροντος του κ. Υπουργού ώστε να δρομολογηθούν τα φροντιστήρια. Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αριστείδου 15, Πειραιάς Τ.Κ. 18

(Τηλ. 210 – 4127088  κιν. 6946-464125

 emailInfo@tralaw.gr Φαξ.210- 4137813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου