Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Οι δυτικές ελίτ θα αντικαταστήσουν τις δυτικές κοινωνίες!!
Άρθρο Νικόλαου Μπαγιαρτάκη 

Μία κυρίαρχη κι εύλογη απορία είναι για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η τόσο μεγάλη μετανάστευση στην εποχή μας και για ποιον λόγο αυτή έχει μία ταυτότητα συγκεκριμένη όπου είναι η ισλαμική. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μία άλλη πληθυσμιακή μετανάστευση που να μην είναι αμιγώς πολιτισμική και τόσο μονοδιάστατη; Αυτά τα ερωτήματα, αν και δεν προβάλλονται από τα Μέσα Ενημέρωσης των μαζών ως εκ τούτου δεν μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο για ανάλυση επαρκή και με επιστημονική τεκμηρίωση, εν τούτοις υπάρχουν από ένα μέρος της κοινωνίας μας.

Όλα αυτά τα ερωτήματα για να απαντηθούν χρειάζονται να τεθούν σε μία συνολική εικόνα και όχι ως μεμονωμένα φαινόμενα σε ανάλυση τους. Καταρχάς πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αυτοκρατορία της κυριαρχίας της δύσης πλέον είναι σε αμφισβήτηση, έτσι και το προηγούμενο status quo που ζήσαμε αλλάζει είτε μας αρέσει, είτε όχι. Όπου είχε να κάνει με ένα μοντέλο όπου σε γενικές γραμμές η δύση ήταν ο καταναλωτής και η ανατολή παρήγαγε για αυτήν, ένας κύκλος οικονομίας, κοινωνικός και πολιτισμικός. Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγικής διαδικασίας της ανεπτυγμένης δύσης μεταφέρθηκε προς την ανατολική σφαίρα του κόσμου και δη στην Κίνα, στην Ινδία, στο Πακιστάν, στην Ταϊλάνδη και ούτω καθ' εξής. Έτσι το παραγωγικό κεφάλαιο (το βιομηχανικό) πρόσφερε προϊόντα δυτικά που προερχόντουσαν όλα από την Ανατολή. Η Κίνα κατάφερε να προσφέρει φτηνά εργατικά χέρια ζητώντας όμως από όλες αυτές τις μεγάλες παραγωγικές μονάδες της δύσεως την τεχνογνωσία τους. Κάτι που έγινε αποδεκτό, τουλάχιστον τότε. Με αποτέλεσμα σταδιακά να αναπτυχθεί η Κίνα σε οικονομικό επίπεδο τόσο που να να 'ναι η απειλή για την πλανητική κυριαρχία της δύσης όπου κύριος εκπρόσωπος αυτής είναι οι Η.Π.Α. (βλέπε το τελευταίο βιβλίο του Κίσσινγκερ την "Παγκόσμια Τάξη"). Αυτή η απειλή της πρωτοκαθεδρίας οφείλεται εν πολλοίς και για την αλλαγή του προηγούμενου status quo που γνωρίζαμε.

Η Κίνα οφείλει τη δύναμη της όχι μονάχα στην δύση που της προσφέρθηκε η οικονομική της ανάπτυξης έστω και μέσω της εκμετάλλευσης της για περισσότερα κέρδη από την καταναλωτική δύση αλλά και στις δικές της δυνάμεις το κατάφερε αυτό. Διότι η δύση που αποτελείται ως σύστημα κυρίως από την Ιαπωνία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Η.Π.Α. έχουν μία βιολογική γραμμή που ακολουθεί την κάθοδο της εν αντιθέσει με την ανατολή όπου η Κίνα και η Ινδία ραγδαίως αναπτύσσονται βιολογικά. Αυτή μελλοντική πορεία εξέλιξης σε δημογραφικό επίπεδο ανατρέπει τη πλάστιγγα της κυριαρχίας όπου σήμερα γέρνει ακόμη στην δύση να γείρει αργά ή γρήγορα προς την Ανατολή και δη η Κίνα να στεφθεί ο νέος πλανητικός ηγεμόνας στη θέση των Η.Π.Α.

Οι δυτικές ελίτ μπορεί να μην επιθυμούσαν την πληθυσμιακή ανάπτυξη μέσα στις ίδιες τους τις χώρες καθώς εκτός των άλλων μία μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση θα μπορούσε να επιφέρει εκτός των άλλων και ανατροπή της κληρονομικότητας του πλούτου και της εξουσίας. Επίσης τα κοινωνικά δυτικά πρότυπα που επιβλήθηκαν στις κοινωνίες είχαν να κάνουν με την κατανάλωση και την αποθέωση της κυριαρχίας του ατόμου μοναδικά και έναντι της κοινωνικότητας. Ως εκ τούτου πολλοί δυτικοί άνθρωποι είχαν μία συμπεριφορά καταναλωτική ακόμη και στο ζήτημα της οικογένειας, όπου είτε δεν τολμούσαν να παντρευτούν καθώς αυτό θα σήμαινε αυτομάτως ότι σπάει το τσόφλι της ατομικότητας εν μέρει ή πλήρως αλλά ακόμη κι αν δεχόντουσαν να προβούν στη διαδικασία να κάνουν μία οικογένεια εν τούτοις συνήθως έκαναν ένα παιδί καθώς περισσότερα από ένα θα σήμαινε μείωση του προσωπικού χρόνου αλλά και λιγότερα καταναλωτικά αγαθά (εάν έθετε στο δίλημμα το δυτικό άτομο να κάνει παιδί ή να αγοράσει μία τηλεόραση με περισσότερα χρώματα, ως καταναλωτής επέλεγε την τηλεόραση).

Κάποτε στην περίοδο του Ψυχρού πολέμου στα πλαίσια του επικοινωνιακού πολέμου η καταναλωτική άνεση των δυτικών κοινωνιών ήταν ένας μοχλός πίεσης προς το άλλοτε ανατολικό μπλοκ της Σοβιετικής Ένωσης. Ώστε να υπάρξουν κοινωνικές ομάδες που θα αμφισβητήσουν το σοβιετικό σοσιαλιστικό μοντέλο και θα επιθυμήσουν την ανατροπή του (βλέπε Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία, Πολωνία κ.λπ.). Έχουμε ακούσει περιγραφές που ο κόσμος των Βαλκανίων που άνηκε στο ανατολικό μπλοκ είχε μάι έντονη επιθυμία για καταναλωτικά αγαθά, όπως το τζιν παντελόνι φερ' ειπείν.

Πλέον όμως η εποχή μας είναι σε μία διαδικασία σύγκρουσης για την κυριαρχία των Η.Π.Α. με την Κίνα και η χρυσή εποχή της δύσης είναι απλά παρελθόν. Πλέον η δύση πρέπει να γίνει ανταγωνιστική για να μην ηττηθεί σε οικονομικό επίπεδο αλλά και δημογραφικό. Οι δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να αποδεχθούν την υποβάθμιση της ζωής τους καθώς όσο περισσότερα καταναλώνουν τόσο ισχυροποιείται περαιτέρω η Κίνα. Ωστόσο η υποβάθμιση της καταναλωτικής δυνατότητας των κοινωνιών δεν αρκεί για να επιλύσει κάποιο άλλο πρόβλημα πέραν το οικονομικό. Όπου η δύση θα πρέπει να βρει απάντηση και στο άλλο ανταγωνιστικό της πεδίο όπου δεν είναι άλλο το δημογραφικό της πρόβλημα καθώς διαρκώς συρρικνώνεται πληθυσμιακά εν πλήρη αντίθεση με την Κίνα. Είναι ένα πλεονέκτημα σημαντικό αυτό της δημογραφικής μεγέθυνσης της Κίνας όπου το αναγνωρίζει και γι' αυτό έχει άρει την πολιτική του "ενός παιδιού" που 'χε μέχρι πριν μερικά χρόνια.

Οι δυτικές ελίτ όπου πλέον δεν έχουν τον χρόνο σύμμαχο τους έχουν αποφασίσει να αποδεχτούν την μετανάστευση από τρίτες χώρες ώστε να ισοσταθμίσουν την πληθυσμιακή τους απώλεια. Έτσι δίχως να ρωτήσουν τις εκάστοτε κοινωνίες τους δέχονται αυτή την μετανάστευση και την επιβάλλουν δια των Μέσων Ενημέρωσης των μαζών και άλλων μηχανισμών τους. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί δεν επιλέχθηκαν αντί ισλαμικών πληθυσμών την αντικατάσταση τους με άλλες ταυτότητες πληθυσμιακές ομάδες. Όπου θα 'ναι συναφείς ιδεολογικά σε ταυτότητα και νοοτροπία ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις σε πολιτισμική βάση. Η απάντηση έχει να κάνει με τους δείκτες των γεννήσεων και των θανάτων από διάφορα ερευνητικά κέντρα που είναι αρμόδια σε αυτό το ζήτημα. Πρόσφατα η Pew Research ανέδειξε ότι την περίοδο του 2030-2035 οι μουσουλμάνοι θα αποκτήσουν προβάδισμα έναντι των χριστιανικών πληθυσμών (συγκεκριμένα θα 'ναι 225 εκατομμύρια οι μουσουλμάνοι έναντι των 224 εκατομμυρίων των μουσουλμάνων σε γεννήσεις) και πολύ περισσότερο το μελλοντικό διάστημα του 2050-2060 (συγκεκριμένα 232 εκατομμύρια γεννήσεις μουσουλμάνων έναντι 226 εκατομμυρίων γεννήσεων Χριστιανών).

Δεν είναι τυχαίο που η Μέρκελ καλοδέχτηκε τους μετανάστες στην Γερμανία βγάζοντας φωτογραφίες με νεαρούς άνδρες που 'ταν εμφανίσιμοι και δεν είχαν την εικόνα του επαίτη κάθε άλλο είχαν ωραία ρούχα και πολύ ακριβά κινητά. Και ούτε το τι έγιναν διάφορα προγράμματα και περιοδικά που έδειχναν πώς να ερωτοτροπήσει ένας μουσουλμάνος με την δυτική γυναίκα, χωρίς να υπάρξει κάποιου είδους πρόβλημα και μάλιστα με κρατικά χρήματα όλα αυτά (βλέπε δημοσίευμα του zerohedge). Οι γερασμένες δυτικές κοινωνίες είναι σαν τα άλογα που πλέον δεν μπορούν να τρέξουν κι ως εκ τούτου θα οδηγηθούν στο σφαγείο, ως το μόνο που μπορούν πλέον να προσφέρουν στις ελίτ τους που 'ναι τα αφεντικά τους.

Ν. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου