Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Οι φωτογραφικές  τροπολογίες εκθέτουν τη Δικαιοσύνη

         

Άρθρο του Γιώργου Τρανταλίδη

           Δυστυχώς στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας  πολλοί Υπουργοί θεσμοθετούν Νόμους( πχ για το περιβάλλον)  που το ΣτΕ δικαίως τους κρίνει αντισυνταγματικούς. Η αιτία είναι: πως είτε γράφονται στο «πόδι»,  είτε πρόκειται για ικανοποίηση της εκλογικής πελατείας με τις γνωστές κατάπτυστες πελατειακές σχέσεις που μας οδήγησαν στα μνημόνια και την πτωχοποίηση του λαού.

Η Δικαιοσύνη επίσης εκτίθεται άδικα όταν υπάρχει βιασμός του Ποιν. Κώδικα από τους εκάστοτε Υπ. Δικαιοσύνης. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η μετατροπή του κακουργήματος σε πλημμέλημα όσον αφορά την υποβολή ανακριβούς δήλωσης στο «πόθεν έσχες». Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως η μετατροπή αυτή έγινε από Αεροπαγίτη και Υπουργό τον Χ.  Αθανασίου. Με αυτές τις κατάπτυστες μεθοδεύσεις αντί να τιμωρηθεί ο Παπαντωνίου και η σύζυγος του με ποινή άνω των 10 ετών, του επιβλήθηκε ποινή «χάδι» δηλαδή φυλάκιση 4 ετών και το πανελλήνιο..…γελά. Έτσι ο μόχθος των Εισαγγελέων πέφτει στον κάλαθο των αχρήστων.
Ένα άλλο παράδειγμα νομοθετικού πραξικοπήματος  είναι με τον Βενιζέλο που μετέτρεψε την πλαστογραφία εγγράφου από κακούργημα σε πλημμέλημα, έτσι ώστε οι 500 επώνυμοι θεσσαλονικείς να πάρουν μεταγραφές με πλαστά πτυχία και τα πλημμελήματα να παραγραφούν. Τέτοια πραξικοπήματα δυστυχώς γίνονται κάθε μέρα από διεφθαρμένους πολιτικούς. Είχα προτείνει κατά καιρούς σε άρθρα μου την αναγκαιότητα της σύμφωνης γνώμης της Έν. Δικαστών και Εισαγγελέων  πριν την οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση του Υπ. Δικαιοσύνης ειδικά στον Ποιν. Κώδικα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα όλες οι ρυθμίσεις σ΄αυτόν  ήσαν υπέρ του κατηγορούμενου και εις βάρος των θυμάτων /πολιτικής αγωγής. Επίσης οι επιεικείς ρυθμίσεις Παρασκευόπουλου δεν είχαν την σύμφωνη γνώμη της Εν. Εισαγγελέων με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση επικίνδυνων κακοποιών και την διάπραξη ανθρωποκτονιών με πελώριες ευθύνες του ανωτέρω Υπουργού. Ο Παρασκευόπουλος δηλαδή έκανε το ακριβώς αντίθετο απ’ ότι συμβαίνει στην Κύπρο που 1 χρόνος φυλάκισης σημαίνει ότι η ποινή εκτίεται στο ακέραιο . Στην Ελλάδα οι Εισαγγελείς σηκώνουν τα χέρια ψηλά διότι πλέον κανένας δεν φυλακίζεται ειμή μόνον    στις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών. Οι πολιτικοί και οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι πελατειακές σχέσεις οδήγησαν τη χώρα να  είναι σφηνωμένη στα βράχια για πολλές δεκαετίες . Οι αιτίες μεταξύ άλλων είναι η ατιμωρησία και η διαφθορά. Αναμένω με ενδιαφέρον από τον κ. Κοντονή την επαναφορά του χαρακτηρισμού σε κακούργημα στο αδίκημα της ανακριβούς δηλώσεως περί πόθεν έσχες.  Ίδωμεν……… Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αριστείδου 15, Πειραιάς Τ.Κ. 18

(Τηλ. 210 – 4127088  κιν. 6946-464125

 emailInfo@tralaw.gr Φαξ.210- 4137813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου