Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

«9η Ιουλίου» στο Κηποθέατρο Λεμεσσού
9
hephaestuswien

Το Η 9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία Κύπρου είναι γνωστό ποίημα του Κύπριου ποιητή, Βασίλη Μιχαηλίδη. Αναφέρεται στον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού στις 9 Ιουλίου 1821 και γράφτηκε στην κυπριακή διάλεκτο. Το ποίημα φαίνεται να γράφτηκε την περίοδο 1884-1895 και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1911. Το ποίημα χωρίζεται σε 24 ραψωδίες και έχει 560 δεκαπεντασύλλαβους στίχους

Το ποιήμα μελοποιημένο υπό τη μορφή ορατορίου από το συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη επέλεξε ο Δήμος Λεμεσού για να παρουσιάσει  μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από το θάνατο του ποιητή.O Δήμος Λεμεσού θα παρουσιάσει μέσα στο 2017 διάφορες εκδηλώσεις γύρω από τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας εθνικού ποιητή.
Η «9η Ιουλίου» ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε 2,000 CD πριν από δύο μήνες, τα οποία εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Με την κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης θα γίνει και η συναυλία στο Κηποθέατρο Λεμεσού που θα είναι και η κορωνίδα των εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού.
Στη συναυλία συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, Κύρος Πατσαλίδης, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, το Φωνητικό Σύνολο της «Διάστασης» με τη μαέστρο Αντριάνα Σεργίδου και 10 μελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Χριστοδουλίδη.

Όλοι οι καλλιτέχνες τραγούδησαν με ξεχωριστό πάθος και μεγάλο σεβασμό το σπουδαίο αυτό έργο με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο CD που μόλις κυκλοφόρησε.

Ήδη έχει αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων από το «Ταμείο Οδού Ειρήνης 158» Τηλ: 25 87 87 44 και ηλεκτρονικά από www.tickethour.com.cy και όλα τα ACS couriers . Γενική Τιμή εισόδου €10 .

Μέγα χορηγός ο ΟΠΑΠ Κύπρου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία Παιδιά . Καλή επιτυχία Κύρο !!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου