Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

On line μαθήματα για Κύπριους πολιτικούς


  


«Μόνο στη Γερμανία», ανέφερε το tweet της Deutsche Welle τις προάλλες, που συμπλήρωνε: «Ακόμη και στα μέσα της προεκλογικής»… Ο Μάρτιν Σουλτς, κύριος αντίπαλος λοιπόν της Άγκελα Μέρκελ στις επερχόμενες εκλογές, παραδίδει δωρεάν μαθήματα σε Κύπριους πολιτικούς, αν ενδιαφέρονται. Διαδικτυακά μάλιστα, ό,τι ώρα θέλουν και βολεύονται. Φτάνει να πατήσουν το ακόλουθο λιγκ   https://twitter.com/dw_politics/status/869134827148201988
Εκεί, λοιπόν, ο δικός μας πολιτικός με το τεράστιο εγώ, θα έχει την ευκαιρία να μάθει πως σε άλλες χώρες το καλό της χώρας είναι υπεράνω των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών.
Γιατί θα ακούσει τον βασικό αντίπαλο της καγκελαρίου να την υπερασπίζεται, με απόλυτο τρόπο, σε ό,τι αφορά τη στάση που αυτή έχει τηρήσει απέναντι στην παρούσα πολιτική των ΗΠΑ. «Προεκλογική ή όχι περίοδος», είπε σε έντονο ύφος, «θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος στο θέμα αυτό»! «Η καγκελάριος μάς αντιπροσωπεύει όλους, σε συνόδους όπως αυτή (αναφέρεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ). Απορρίπτω με οργή τον τρόπο που ο άντρας αυτός, ο Ντόναλντ Τραμπ, επιλέγει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι στην ηγέτιδα της χώρας μας. Ο τρόπος του είναι απαράδεκτος».


Γιατί ο Μάρτιν Σουλτς δεν αρπάζει την ευκαιρία ώστε να κερδίσει ψήφους, να κάνει αντιπολίτευση, να κτυπήσει δυνατά την αντίπαλό του; Γιατί δεν την κατηγορεί ότι είναι ανίκανη να χειριστεί την εξωτερική πολιτική, ότι είναι επικίνδυνη, ή ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων; Γιατί ο Μάρτιν Σουλτς που διεκδικεί κι αυτός την εξουσία δεν λέει με βεβαιότητα πως αν ο ίδιος  ήταν στο τιμόνι, θα είχε οπωσδήποτε χειριστεί με καλύτερο τρόπο το ζήτημα; Όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά ούτε και υποστηρίζει πως π.χ. την είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει αλλά αυτή η ξεροκέφαλη, η ανίκανη, η επικίνδυνη έκανε του κεφαλιού της. Ότι δεν τον άκουσε, με αποτέλεσμα η Γερμανία τώρα να κινδυνεύει. Κι η χώρα του, να σκεφτείτε, δεν κινδυνεύει από κανέναν, ουσιαστικά. Είναι μια τεράστια δύναμη και τέτοια θα παραμείνει. Αντιπολίτευση ή κυβέρνηση, οι Γερμανοί κρατούν μια θέση. Ο Μάρτιν Σουλτς δεν πέφτει στην παγίδα να χαρίζει επιχειρήματα σε αυτούς που εχθρεύονται τη χώρα του, στην προσπάθειά του να βγει νικητής. Μια χώρα των 81,459 εκατομμυρίων καταφέρνει να έχει «μια και μόνη γραμμή», «μια ενιαία πολιτική», σε ό,τι αφορά τα σοβαρά ζητήματά της.
Εμείς εδώ, πάλι, που είμαστε δεν είμαστε μια γειτονιά, τρεις δρόμοι πάνω κάτω, στη Γερμανία, πολιτευόμαστε αλλιώς. Αρμενίζοντας αμέριμνοι σε… χάρτινη σχεδία, την ώρα μάλιστα που γύρω μας υπερωκεάνια, υποβρύχια, φρεγάτες και τάνκερ συνωστίζονται! Πάνω στη σχεδιούλα μας λοιπόν αυτή αντί να δούμε πώς θα κρατηθούμε, με επίσης μια και μόνη γραμμή, άσχετα με το ποιος είναι στην εξουσία,  τρωγόμαστε μονίμως. Τρωγόμαστε για το ποιος θα καθίσει τα δικά του πέντε λεπτά της ιστορίας, στο πλαστικό τιμονάκι της σχεδίας, ώστε να το στρίψει αυτός, σε όποια πλεύση επιθυμεί.
Όχι τώρα, αλλά ανέκαθεν. Φταίει ο Πρόεδρος, ο νυν, ο πρώην, ο επόμενος. Κι ούτε που αντιλαμβανόμαστε  τους καρχαρίες  που κολυμπάνε δίπλα μας. Μόνοι μας,  χωριζόμαστε σε πατριώτες και ενδοτικούς και βγάζουμε τρύπες, νομιζόμενοι ότι στη θάλασσα θα πέσουν μόνο όσοι μαζί μας δεν συμφωνούν. Άλλωστε καθόλου τυχαίο δεν ήταν το tweet. «Πως μόνο στη Γερμανία το μπορούν»… 

Sharing Buttons
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου