Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ : H  συμμαχία των ανίκανων προθύμων.
Το σχόλιο της Ουρανίας


Καμία άλλη κυβέρνηση  δεν έχει αναλάβει τόσες και κυρίως τέτοιες δεσμεύσεις έναντι των δανειστών –εταίρων μας .

Ένα από τα τελευταία παραδείγματα. Μεταξύ των εκκρεμών (επ’ ολίγον, σίγουρα θα λυθεί και αυτό) προαπαιτουμένων είναι «η παροχή από ελληνικής πλευράς νομικής γνωμοδότησης ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της Ελλάδας και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.»

Αν καταλαβαίνω καλά, κηρύσσεται προκαταβολικά άκυρη πλέον η όποια προσφυγή κατά των ρυθμίσεων του Κατρούγκαλου, για αντισυνταγματικότητα.

Εν πρώτοις, ποσώς ! Το ΘΕΜΑ είναι αν αυτές οι ρυθμίσεις βγαίνουν, λειτουργούν και προς ποια κατεύθυνση. 

Από μια άποψη ναι, είναι μάλιστα πολύ τολμηρές.Ας πούμε στο δημοσιογραφικό χώρο. Όπως λέει μια φίλη, ό,τι δεν τόλμησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το προχώρησε η συμμαχία των ανίκανων προθύμων. 

Καταργήθηκε στη ζούλα, το αγγελιόσημο, ο βασικός πόρος του επικουρικού ταμείου, ΕΔΟΕΑΠ και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις περί αντικατάστασης του με άλλον, τελικά στη θέση του μπήκε ο κοπανιστός αέρας .

Εξ΄ου και για πρώτη φορά στα χρονικά δεν καταβλήθηκαν συντάξεις αυτό το μήνα με άδηλο το μέλλον. Aδηλο το μέλλον και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. 

Αέρας κοπανιστός και η πρόσφατη τροπολογία περί δανείου από ΕΦΚΑ προς ΕΔΟΕΑΠ , πολλοί γνωρίζοντες λένε μάλιστα πως στο μέγιστο μέρος πρόκειται για οφειλόμενα προς τον ΕΔΟΕΑΠ τα οποία ρούφηξε ο ΕΦΚΑ.

Χώρια τις εγγυήσεις με τοκογλυφικούς  όρους.

Άλλωστε πώς και γιατί στήθηκε ο ΕΦΚΑ; Για να ρουφήξει λεφτά και περιουσιακά στοιχεία των εχόντων ταμείων και να τα χώσει σε ένα κοινό κορβανά, των εχόντων και μη εχόντων ταμείων. 

Αποτέλεσμα, ακόμη και με αυτήν την απίστευτη τροπολογία εκταμίευση δεν έγινε, συντάξεις δεν καταβλήθηκαν και αν καταβληθούν  θα πρόκειται για λύση εκ των ενόντων, δάνειο των συνδικάτων από τα διαρκώς μειούμενα αποθεματικά τους. Μιλάμε δε για κανα δίμηνο το πολύ. 

Συνόψισα το μπουρδέλο στο χώρο των δημοσιογράφων όντας προκαταβολικά βέβαιη πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει παντού από τις παρεμβάσεις της συμμαχίας των ανίκανων προθύμων. 

Γιατί αποδεικνύονται ικανοί μόνο για την κατεδάφιση . 

Μαθαίνω για παράδειγμα πως όλο εκείνο το πακέτο με τους λάθος αλγόριθμους για τον υπολογισμό συντάξεων,  των πιο πρόσφατων αιτήσεων, ανατέθηκε σε ιρλανδική ιδιωτική εταιρεία που έχει το know how, άγνωστος παραμένει ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας, με τα ελληνικά κιτάπια κατηγορίας τρέχα- γύρευε. 

Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι τόσο η συνταγματικότητα ή μη 

αλλά πόσο ακόμη αίμα θα τρέξει. Κι έτσι όμως, η προκαταβολική δέσμευση της κυβέρνησης των ανίκανων προθύμων αφαιρεί δικαίωμα προσφυγής σε πιθανούς ενδιαφερόμενους και βγάζει από πιθανούς κόπους τη δικαιοσύνη . 

Εδώ κι αν έχουμε, εμ! shampoo εμ! conditioner.

Υ.Γ. Πλακώνονται μεταξύ τους με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς οι συνδικαλιστές των δημοσιογράφων για τις ευθύνες(αύριο εκλογές).

Συγγνώμη ανικανότητα, εργοδοτικούς συνδικαλιστές και συμμαχίες έως και πέμπτη φάλαγγα έχουμε δει και στο παρελθόν. Σιγά τα αυγά. 

Εκείνο που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα ήταν μια κυβέρνηση -συμμαχία ανίκανων προθύμων –με μηδενική αξιοπιστία που διαλύει το σύμπαν  

Περί μονομέτωπου αγώνα πρόκειται δηλαδή, «κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατεί και που πηγαίνει.»O. K.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου