Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Η «απάτη» των παιδιών με μαθησιακά προβλήματαΤα δικαιώματα των παιδιών στις διευκολύνσεις στις Παγκύπριες εξετάσεις, δεν είναι θέμα κατά την άποψή μας των βουλευτών κανενός κόμματος, για να κάνουν πολιτική. Οι κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ και Μιχάλης Γιωργάλλας της Αλληλεγγύης δεν είναι ειδικοί, εκτός και αν είναι οι ίδιοι γονείς παιδιών που έχουν δυσκολίες, προβλήματα κτλ και έχουν συνεπώς προσωπική εμπειρία σε σχέση με το ζήτημα αυτό. Οι διευκολύνσεις των παιδιών αυτών, και αν πράγματι ένα στα δέκα παιδιά δυσκολεύεται να κατανοήσει την ερώτηση του γραπτού, ενώ αν κάποιος του την απλοποιήσει μπορεί να την αναπτύξει, δεν είναι ζήτημα για το οποίο ένας βουλευτής πρέπει να έχει λόγο. Εκτός αν κρατάνε επιστημονικές μελέτες ειδικών που να αποδεικνύουν την «απάτη». Εκτός και αν κατέχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία παράτυπα ή παράνομα δίνονται από το Υπουργείο οι διευκολύνσεις.


Και η… ντροπή από την Επιτροπή Παιδείας 
Το ζήτημα αυτό λοιπόν που ανησύχησε την Επιτροπή Παιδείας, λόγω της αύξησης των δικαιούχων είναι θέμα του υπ. Παιδείας και των ειδικών επιστημόνων. Ψυχολόγων, ειδικών παιδαγωγών, ψυχιάτρων κτλ. Αυτά ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν φτάνει που ως κράτος και ως πολιτεία, ποτέ δεν έχουμε παράσχει  την παραμικρή στήριξη που να διευκολύνει τους γονείς από τις τεράστιες οικονομικές δαπάνες που προσωπικά επωμίζονται, τώρα υπονοούμε ότι μας γελούν. Ώστε ο ρατσισμός που ήδη υφίστανται τα παιδιά αυτά στα σχολεία, να μεγεθύνεται. Είναι ανεύθυνα και ίσως επικίνδυνα όλα αυτά. Μάλιστα πιστεύουμε πως καλύτερα να μας γελούν 10, παρά να αδικούμε 100. 

Η Deutsche Bank, μας αντιγράφει! 
Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 41 εκατ. δολαρίων για να διευθετήσει τις εναντίον της κατηγορίες από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) οι οποίες λένε ότι λειτουργούσε στην Αμερική χωρίς επαρκή μέτρα για την προστασία από το ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με το Bloomberg. Πρόκειται μάλιστα για το τελευταίο μίας σειράς προστίμων, που έχει κοστίσει δισεκατομμύρια δολαρίων στη γερμανική τράπεζα. Συμβαίνουν λοιπόν και στις καλύτερες οικογένειες αυτά για τα οποία εμείς είχαμε βρεθεί στο στόχαστρο των χωρών τους; Η δε απάντηση από την ίδια την τράπεζα, όλα τα λεφτά: «Δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε κάθε διορθωτικό μέτρο», είπαν. Δεν γίνεται, μας αντιγράφουν. 

Φτάνει να μην τους κρεμάσει 
Την πάγια θέση της Κομισιόν και των κρατών μελών πως η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αποτελέσει το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα συνεδρίου στο Βερολίνο. Εντάξει, αν είναι μόνο η θανατική ποινή το πρόβλημα με την Τουρκία, θα τα βρούμε τότε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ας πούμε ας φυλακίζει τη μισή χώρα ο Τούρκος Πρόεδρος, ας τους ρίχνει και ισόβια, όσους τολμούν να σκεφτούν ότι δεν είναι μαζί του, φτάνει που δεν θα τους κρεμάσει. Είτε δεν ξέρουμε τι λέμε, είτε απλά υποκρινόμαστε ότι μας νοιάζει.

Καιρικά φαινόμενα στο κεφάλι του Τραμπ
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ακόμη ανακοινώσει την απόφασή του, αν θα προχωρήσει δηλαδή ή όχι στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού. Οι θέσεις του προεκλογικά πάντως ήταν ξεκάθαρες αφού είχε επικρίνει έντονα τη συμφωνία, την οποία και χαρακτήρισε ως «φάρσα» που στόχος της όπως είπε ήταν η αποδυνάμωση της αμερικανικής βιομηχανίας. Κανένα φυσικό φαινόμενο, αλλά και κανένας ειδικός επιστήμονας από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δεν στάθηκαν ικανά να τον πείσουν περί του αντιθέτου. Μια που, όπως ξεκάθαρα όλοι μπορούν να αντιληφθούν, τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται στον κόσμο στον οποίο ζει ο Αμερικανός Πρόεδρος, κόσμος που προφανώς διαφέρει από τον δικό μας. Άσε που εκεί οι κλιματικές συνθήκες είναι πάντα οι ίδιες. Επικρατούν μονίμως αστραπές, βροντές και κεραυνοί στο κεφάλι του…  

πηγή  www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου