Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Πρεσβευτές του Ελληνικού τουρισμού οι αδερφοί Αντετοκούμπο Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο TerraceonthePark της Νέα Υόρκης για την 30η επέτειο από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ το 1987 από την την ομάδα του Νίκου Γκάλη, η υπουργός Τουρισμού απένειμε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς για την προώθηση του Ελληνισμού. 

Βραβεύτηκε ακόμα και ο αδερφός του, Θανάσης Αντετοκούνμπο, για την διάδοση του ελληνικού αθλητικού ιδεώδους και οι γονείς των αθλητών, Τσαρλς και Βερόνικα Αντετοκούνμπο τιμήθηκαν με το βραβείο ελληνικής παράδοσης.
Η υπουργός εξήρε το ήθος, τη φλόγα και την προσφορά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που «σε κάθε ευκαιρία μιλά για την Ελλάδα που την έχει μέσα στην καρδιά του και στην ψυχή του και την εκπροσωπεί επάξια με ήθος, με σεβασμό και με πάθος» και συνεχάρη τους γονείς του και όλη την οικογένεια.

Τέλος, ευχαρίστησε τη διαχρονική προσφορά του Παναγιώτη Φασούλα και του Μιχάλη. «Είστε πραγματικοί αγωνιστές που έχετε συμβάλλει με τη μακρά πορεία σας στις μεγάλες επιτυχίες της χώρας μας στον αθλητισμό διεθνώς. Μας έχετε χαρίσει απίστευτες στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας».


πηγή www.npress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου