Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Ο πιο καλός παραγωγός στη Βιέννη!
EolidaHephaestus
wien

Ο πιο καλός παραγωγός είναι μια συνεταιριστική επιχείρηση ελαιόλαδου από τη Λέσβο. Με αντικείμενο το ονομαστό λάδι της Μυτιλήνης, αποσκοπεί στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των ελαιοπαραγωγών. Ιδρύθηκε στο νησί του βόρειου Αιγαίου πριν 7 χρόνια όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους αγρότες που υπέφεραν από τους πολλούς μεσάζοντες, συνήθως Ιταλούς έμπορες, που αγόραζαν το λάδι τους για ένα κομμάτι ψωμί και το μοσχοπουλούσαν στη βόρεια Ευρώπη και την Αμερική. Στόχος επίσης είναι και η άριστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών που αγαπούν το καλό λάδι αλλά δε βρίσκουν εύκολα κατευθείαν από παραγωγό, με σωστή εξυπηρέτηση, καλαίσθητη συσκευασία και λογικές τιμές.Χάρη στη στήριξη των κατοίκων και ελαιοπαραγωγών ο πιο καλός παραγωγός σύντομα πέρασε τα ελληνικά σύνορα και έφτασε και στη Βιέννη! Εδώ και 1,5 χρόνο με μπροστάρη το Χρυσοσθένη Τασλή, 35χρονο από αγροτική οικογένεια του χωριού Παράκοιλα στον κόλπο Καλλονής, έχει δημιουργήσει μια σταθερή βάση ευχαριστημένων πελατών κυρίως χονδρικής (εστιατόρια όπως το Feinessen, καταστήματα όπως το Bauernladen Helene, ξενοδοχεία όπως το magdas και food-delivery service όπως το Rita bringt's).


Ανοιχτές αγορές και δοκιμές

Ο πιο καλός παραγωγός είναι συχνά σε ανοιχτές αγορές της πόλης  (π.χ. στην Kutschkermarkt και την Hietzingermarkt (Altgasse) και δοκιμές σε καταστήματα πελατών. Εκεί, αφού στήσει το ενός τετραγωνικού τραπεζάκι του, γνωρίζεται με τους πελάτες πρόσωπο με πρόσωπο κι απαντά στις ερωτήσεις τους για την παραγωγή, το κλάδεμα, το μαγείρεμα και τις συνθήκες για την αποθήκευση . Η επόμενη προγραμματισμένη είναι για το Σάββατο 24 Ιουνίου στην Lerchenfelderstraße (7ο διαμέρισμα, από τις 9 ως τις 5)Νέα μάρκα κι ετικέτα

Αυτό το μήνα (Ιούνιο) ο πιο καλός παραγωγός πραγματοποιεί ένα όνειρό ετών, τυποποιεί το λάδι με τη δική του ετικέτα! Πρόκειται για τη μάρκα του συνεταιρισμού του χωριού Παράκοιλα και το όνομα αυτού, Αιολίδα (Eolida)! Όπως δηλαδή και η αρχαία ονομασία της περιοχής του βορειοανατολιού Αιγαίου, που περιλαμβάνει και μέρος από τα παράλια της Μ.Ασίας. Η ονομασία προέρχεται από τους Αιολείς και το θεό των ανέμων Αίολο.


Η διευθύντρια του ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης Έφη Λατσούδη


Κοινωνική διάσταση

O πιο καλός παραγωγόςεργάζεται για πολλά περισσότερα από απλά καλό λάδι και ελιές. Στόχος μακροπρόθεσμα είναι η πρόοδος κι ανάπτυξη του νησιού,  η προστασία του περιβάλλοντος, η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών του αλλα και μια κοινωνικά υπεύθυνη επιχείρηση. Ήδη δημιουργήθηκαν δουλειές για 3 οικογένειες στο νησί: Απασχόληση, που σε καιρούς οικονομικής κ κοινωνικής κρίσης έχει ιδιαίτερη σημασία.  Ενισχύεται το fairtrade, η βιολογική καλλιέργεια, η προστασία της γης και υδάτων από φυτοφάρμακα, αλλά κυρίως δίνεται στους παραγωγούς η δυνατότητα να ορίζουν οι ίδιοι τη ζωή τους, απαλλαγμένοι απ' την εξάρτηση μεγαλεμπόρων και πολυεθνικών. Επίσης, από τότε που το νησί δέχθηκε το τεράστιο κύμα προσφύγων και μεταναστών αλλά και πιο πρόσφατα το σεισμό που ισοπέδωσε τη Βρίσα, εργαζόμαστε  με ΜΚΟ όπως η Αγκαλιά και το ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, που φροντίζουν ασυνόδευτα παιδιά κι οικογένειες.


Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων δωρίζεται προσωπικά στους ανθρώπους που δουλεύουν ακατάπαυστα  καθε μέρα σε αυτά τα ιδρύματα, για φάρμακα, βιβλία και θέρμανση.  Η διευθύντρια του ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης Έφη Λατσούδη βραβεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη (UNHCR) για την εθελοντική της εργασία με το βραβείο Nansen τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη φωτογραφία αυτή παίζει με ένα από τα πάνω από 100 παιδιά που περιθάλπονται στο ΠΙΚΠΑ.


Παραγγελίες

Email: contact@thebestoilproducer.com  ή με τηλέφωνο στο: 06767192511  

Παραλαβή: μετά από τηλεφωνική συνεννόηση για κατάλληλη ώρα:

                  Bandgasse 33-41, 1070 Wien


Θα χαρούμε να λάβουμε εντυπώσεις, σχόλια κι ιδέες σας μέσω των εξής καναλιών επικοινωνίας


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου