Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

" ΖΩΗ- LIFE" Ο Μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Ένωση Τεχνών Ελλάδος" σε συνεργασία με την " Konstante Art Vienna" πραγματοποιεί δύο Ομαδικές, εικαστικές εκθέσεις μέσα στον καλλιτεχνικό μήνα Μάιο στην καρδιά της πολιτιστικής Βιέννης, Αυστρία ,με τίτλο " ΖΩΗ- LIFE". Η πρώτη έκθεση θα λάβει χώρα στην γνωστή κεντρική Γκαλερί " Contemplor Galerie" μεταξύ των 11- 14 Μαίου, 2017, με την συμμετοχή 13 καλλιτεχνών. Από αυτούς, οι 11 Έλληνες, 1 Τούρκισα  και 1 Αυστριακή (  εικαστικοί, καλλιτεχνικής φωτογραφίας και διακοσμητικών αντικειμένων).

Η δεύτερη έκθεση θα λάβει χώρα σε τμήμα του Ιστορικού Μουσειακού πολυχώρου- Ανακτόρων " Schonborn Gartenpalais, Vienna", μεταξύ των 12-14 Μαίου, 2017, με την συμμετοχή 14 καλλιτεχνών, αμοιγώς  Ελληνικής καταγωγής, ανάμεσα σε άλλους 100 από όλη την Αυστρία και Ευρώπη, στα πλαίσια της Πολιτιστικής " Konstante Art Fair, Wien 2017".

Και οι δύο εκθέσεις  διοργανώθηκαν ,προωθήθηκαν και διαφημίστηκαν στην Βιέννη, από τον εκπρόσωπο της "Κonstante Art", κ. KONSTANTIN CHATZIATHANASSIOU, Ελληνικής καταγωγής. Το δε τμήμα των καλλιτεχνών, των έργων, όλων των στοιχείων τους καθώς και των εντύπων ( αφίσα, βιογραφικά, κάρτες καλλιτεχνών, λίστες έργων, στοιχεία έργων, Κατάλογο έκθεσης, πλακέτες, συμβολικά δώρα ),που δικαιούνται οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, ήταν αποκλειστικά έργο της Συντονίστριας για Ελληνική συμμετοχή, κ. ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ. Προσκαλεσμένοι εκ μέρους της είναι και, οι φορείς που εκπροσωπούν τον Ελληνισμό της Βιέννης( Ιερά Μητρόπολη, Ελληνική Πρεσβεία, Ελληνική Κοινότητα) που ελπίζουμε να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Οι συνδιοργανωτές, κ.κ.  Chatziathanassiou και Χαβιαροπούλου, είναι και οι δύο λάτρεις της ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ο μεν πρώτος αρκετά χρόνια ηγείται της Γκαλερί Contemplor, και διοργανώνει  Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Βιέννη, προωθώντας την Τέχνη και τον Πολιτισμό, η δε δεύτερη, ούσα η ίδια καλλιτέχνης, ασχολείται επί σειρά ετών με την διοργάνωση Ομαδικών Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων όπου συναντώνται καλλιτέχνες κάθε κατηγορίας και εθνικότητας, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.Σε μια ανοιξιάτικη γιορτή Τέχνης στην καρδιά της Ευρώπης, την αριστοκρατική ΒΙΕΝΝΗ,  το να συμμετέχουν καλλιτέχνες όλων των κατηγοριών, μαζί με τεχνίτες - δημιουργούς ξυλογλύπτων χειροποίητων εικόνων, μεταλλικών έργων, καλλιτεχνικής φωτογραφίας και χειροποίητων αξεσουάρ, θεωρώ πως  αποτελεί τεράστια νίκη του Πολιτισμού, της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης μεταξύ μας, σε μια σκοτεινή κοινωνικά περίοδο που περνάμε παντού. Ως Συντονίστρια της Ελληνικής Ομάδας, Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους καλλιτέχνες,  έναν έναν ξεχωριστά, για την χαρά και τιμή της συμμετοχής τους. Εύχομαι Καλή Επιτυχία και συνεχείς δημιουργίες σε όλους. Επίσης ευχαριστίες οφείλω στην   ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ & KONSTANTE ART, για την ευκαιρία να συνεργαστούμε και σε Ευρωπαικό επίπεδο. Σας ευχαριστούμε και σας προσκαλούμε όλους να μας τιμήσετε με τη παρουσία σας, και στις δύο μας εκδηλώσεις, στο σύντομο χρονικό διάστημα που διαρκούν! Με την εκτίμηση και αγάπη μου,

  Στέλλα ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ζωγράφος- Ποιήτρια-Διοργανώτρια Εκθέσεων

Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος,

Πολιτιστική εκπρόσωπος του Ομίλου για

την UNESCO Τεχνών ,Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Για την πόλη της  Θεσσαλονίκης- Τηλ: +30 6979 122241
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου