Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Ο Emmanuel Macron αντηχεί σαν την Marine Le Pen.

von George Cyros


"Χωρίς μεταρρύθμιση, η ΕΕ κατευθύνεται προς το Frexit" - Macron

 Η «δυσλειτουργική» Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί κάποια βαθιά μεταρρύθμιση, ή Γαλλία θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς την πόρτα, δήλωσε ο Γάλλος προεδρικός υποψήφιος Εμμανουήλ Μακρόν μια εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο εκλογών.


Ο Macron, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ως υποψήφιος υπέρ της ΕΕ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, έχει λάβει ευρωσκεπτική στάση καθώς ο αγώνας εισέρχεται στην τελευταία του εβδομάδα εβδομάδα αλλάζει λίγο την στάση του.


"Είμαι φιλοευρωπαίος. Υπερασπίστηκα συνεχώς κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών την ευρωπαϊκή ιδέα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές, επειδή πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντική για τους Γάλλους και για τον τόπο της χώρας μας στην παγκοσμιοποίηση ", δήλωσε ο Macron στο BBC.
"Αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, να ακούσουμε τους ανθρώπους μας και να ακούσουμε το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά θυμωμένοι και ανυπόμονοι γιά την δυσλειτουργία της ΕΕ δεν είναι πλέον βιώσιμη".


Εάν η ΕΕ συνεχίσει τις τρέχουσες πολιτικές της, δεν θα βλάψει μόνο την «παγκοσμιοποίηση», αλλά θα είναι «προδοσία» και «την επόμενη μέρα θα έχουμε Frexit ή θα έχουμε ξανά το Εθνικό Μέτωπο». Δήλωσε ο κ. Macron, προσθέτοντας ότι θα αφιερώσει "την εντολή του ... για τη βαθύτερη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού μας σχεδίου".


Ενώ ο Macron κάλεσε το κόμμα του " Η μόνη φιλοευρωπαϊκή πολιτική δύναμη στη Γαλλία", ο ίδιος χαρακτηρίστηκε ως "ούτε φιλοευρωπαϊκός, ευρωσκεπτικός, ούτε φεντεραλιστικός στην κλασική έννοια".


Ο Macron καταδίκασε επίσης έντονα τον Brexit, λέγοντας ότι είχε προετοιμάσει το δρόμο για το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει ένας «υποτελής» των ΗΠΑ.

Δηλαδή στην ουσία εκλέξτε με και μετά θα ζητήσω Ευρωπαϊκές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου