Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Ο Άγνωστος Κος  Φιλιππάκης και ο Λουκάς Παπαδήμος.

von Georg Gstrein

 Ογδονταδύο  χρόνια  χρειάστηκαν να περάσουν για να ζήσει η Ελλάδα μια δεύτερη άνανδρη δολοφονική επίθεση που στόχο είχε πρώην Πρωθυπουργό της χώρας. Η πρώτη ήταν στον  Ελευθέριο Βενιζέλο και η δεύτερη  πριν λίγες μέρες στον Λουκά Παπαδήμο. Δύστυχος κάποιοι  πολιτικοί παράγοντες αλλά και δημοσιογράφοι επικρότησαν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο αυτήν την πράξη. Και δεν σταμάτησαν εκεί αλλά τόλμησαν να ενθαρρύνουν να γίνουν και άλλες παρόμοιες όπως στον νυν  Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα  ή στον ΓΑΠ ( Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου).

Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ήταν ατυχής η  δήλωση της κας Ζωής Κωσταντοπούλου  ότι δεν καταδικάζει τις επιθέσεις από όπου και αν είναι αλλά μόνο τα μνημόνια. Άλλα η ανάρτηση του Γ, Φιλιππάκη, Ειδικού  Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ ( ΈΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ) που επικροτεί αυτή την πράξη και ενθαρρύνει να γίνει το ίδιο και στον Γιάννη Στουρνάρα προσβάλει το ελεύθερο πνεύμα των συναδέλφων του.
Βεβαίως  πάρα πολύ αναρωτιόνται ποιος είναι ο ρόλος του στο Σωματείο.   

Η ανάρτηση του Γ. Φ Χθες:

«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο ? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν . Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Πολλοί  συνάδελφοί του όπως η Νόνη Καραγιάννη, Μαρία Κοζάκου, Πάσχος Μανδραβέλης κ.λ.π.  ζήτησαν την άμεση διαγραφή του παρόλο που σε λίγες μέρες θα γίνουν εκλογές για νέα διοίκηση του ΕΣΗΕΑ.

 Ο Κος Φιλιππάκης τα χαράματα της Κυριακής ανάρτησε ότι τον συνέλαβε η αστυνομία ύστερα από μήνυση του Γ. Στουρνάρα  πράγμα που το διέψευσε η Ελληνική Αστυνομία και ο δικηγόρος του Διοικητή της Τράπεζας.

Η αγαπητή μας  και έγκριτη Δημοσιογράφος, συνεργάτης του Ήφαιστου Βιέννης και μέλος της ΕΣΗΕΑ Ουρανία Κ. ( το σχόλιο της Ουρανίας)  έκανε το εξής σχόλιο.

« -Επείγει, αύριο το πρωί, το αργότερο, να βρει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση που να καταδικάζει ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ του Γ. Φιλιππάκη.

Σε περίπτωση-που τη θεωρώ εξαιρετικά πιθανή -που το ΔΣ, ως σώμα, δε συμφωνήσει στο περιεχόμενο μιας τέτοιας ανακοίνωσης, επείγει και είναι δέον, τα μέλη του να τοποθετηθούν, εις έκαστος-η, ατομικά.

Θα ήταν κρίμα αξιοπρεπείς άνθρωποι και εγνωσμένου δημοκρατικού φρονήματος και πορείας να στιγματισθούν, σιωπώντας.

Φυσικά εύλογη όσο και αναμενόμενη είναι ανάλογη ανακοίνωση από την ΠΟΕΣΥ, τη συνομοσπονδία των δημοσιογραφικών ενώσεων. 

Πιστεύω πώς τέτοιες ανακοινώσεις πέραν της καταδίκης των συγκεκριμένων αναρτήσεων έχουν και ένα χαρακτήρα παιδευτικό για τους νεότερους και υπενθυμιστικό για τους παλαιότερους  των αρχών της δημοσιογραφίας, συναφώς δε των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αξιών, τελικά της ίδιας της δημοκρατίας.

Γι αυτό άλλωστε και η αξία και σημασία τους.     

-Αρχές Ιουνίου η ΕΣΗΕΑ έχει εκλογές και όπως προκύπτει πια ιδιαίτατου ενδιαφέροντος αλλά και ευθύνης, ατομικής, των μελών της να σπεύσουν στις κάλπες. 

Δεδομένου ότι το αριστερό(με ή χωρίς εισαγωγικά) κέρας των συνδικαλιστών έχει καταρρεύσει –στις πρόσφατες εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ αφανίσθηκαν, εξαφανίσθηκαν- καθόλου δεν θα εκπλαγώ αν η ανάρτηση του κ. Φιλιππάκη αποτελεί πλατφόρμα για μια καινούργια «παράταξη» δεδομένης της σύμπραξης του κατά το παρελθόν με παλιούς,  διαχρονικούς (!!!)πολιτογραφημένους σαν αριστεροί, συνδικαλιστές.

Κάποιες παρατηρήσεις: 

-Ποιο ήταν ακριβώς το αντικείμενο του πόστου, Ειδικός Γραμματέας που αποδόθηκε –παραχωρήθηκε στον κ. Φιλιππάκη; Αναγνωρίζω την ευθύνη μου, ως μέλος της  ΕΣΗΕΑ, θα έπρεπε και να το είχα πάρει χαμπάρι και να ζητήσω να πληροφορηθώ τα σχετικά. Το κάνω τώρα και νομίζω πως είναι καθήκον του ΔΣ να απαντήσει.

- Ένας αστυνομικός συντάκτης και μάλιστα «βετεράνος» κατά τα δημοσιεύματα, σίγουρα πάντως παλιός και ακόμη πιο σίγουρα διαπιστευμένος στις αρχές ασφαλείας όταν έχει τέτοιες απόψεις, ποιες ακριβώς είναι οι πηγές του;

Ιδίως δε εντός διαφόρων υπηρεσιών του χώρου γενικά της ασφάλειας .

Και ποια η αμοιβαία αξιοπιστία ; 
Υποθέτω ότι είναι κοινά αποδεκτό από συναδέλφους και μη πως το αστυνομικό ρεπορτάζ είναι ένα ειδικό ρεπορτάζ, εξαιρετικά σοβαρό και υποχρεωτικά ελεγχόμενο.»

Όλοι γνωρίζουμε την αγάπη των Ελλήνων του Εξωτερικού για τον τόπο τους και θλίβονται για όλα αυτά τα γεγονότα και  ότι πιστεύουν πως κάποια μέρα η Ελλάδα θα γίνει ένδοξη και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου