Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Η λούφα στο ΕΚΑΒ
Άρθρο του Γιώργου Τρανταλίδη – Δικηγόρου

Στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα κατά Παπαδήμου το ΕΚΑΒ έφτασε στο κέντρο της Αθήνας σε 28΄ καταρρίπτοντας παγκόσμιο ρεκόρ! Εάν αυτό συνέβαινε στην Αμερική θα είχε παραιτηθεί ο Υπουργός και θα είχε απολυθεί το πλήρωμα του ασθενοφόρου αυθημερόν. Μην εκπλήσσεσθε εάν βλέπετε σε ώρες εργασίας παρκαρισμένα τα οχήματα του ΕΚΑΒ σε παραλίες, σε πεζόδρομους, πλατείες κλπ με το προσωπικό τους να απολαμβάνει φραπέ σε απόλυτη χαλάρωση και ανατολίτικο λήθαργο. Εξαιτίας αυτής της αφασίας έχουν εγερθεί εκατοντάδες αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Δημοσίου όπου οι συγγενείς θυμάτων διεκδικούν αποζημιώσεις εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στις μεταφορές ασθενών σε Νοσοκομεία. Κανένας μέχρι σήμερα Υπουργός Παιδείας δεν έκανε τον κόπο να εφαρμόσει τον Νόμο και στους λουφαδόρους να επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις καθώς και να τους υποχρεώσει να καταβάλουν οι ίδιοι τις επιδικασθείσες αποζημιώσεις. Κανένας επίσης δεν φρόντισε να υποχρεώσει τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ να παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα για την αξία του δευτερολέπτου για την διάσωση της ανεκτίμητης ανθρώπινης ζωής. Στην ελληνική πατέντα για τη λούφα πρέπει να δοθεί παγκόσμιο βραβείο και να καταχωρηθεί στα βιβλία Γκίνες. Κανένας λοιπόν να μην διαμαρτύρεται γιατί η χώρα θα παραμένει για πολλά χρόνια ακόμη σφηνωμένη στα βράχια, αφού χιλιάδες του δημοσίου έχουν συντάξει διατριβή στην λούφα και την έχουν επιλέξει ως τρόπο ζωής

Γιώργος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αριστείδου 15, Πειραιάς Τ.Κ. 18531

(Τηλ. 210 – 4127088  κιν. 6946-464125
email: info@tralaw.gr   Φαξ.210- 4137813)

1 σχόλιο:

 1. Αξιοτιμε κ.Τρανταλιδη διαβάζοντας το άρθρο σας θα αναρωτιέται κάποιος σε ποσο σοβαρή χώρα ζούμε και ναι ενμερει έχετε ' δίκιο'.
  Σύμφωνα με το πρωτόκολο (Ασθενοφορο1999)το οποίο υπογραψαμε με την Ε.Ε προβλέπει διασώστες ευρωπαικου επιπέδου και την ύπαρξη 1 τουλαχιστον ασθενοφόρου επειγοντων ανά 30.000 κατοικους ανα βάρδια.Δηλαδή 150 για την Αθήνα και 50 για την Θεσσαλονίκης. Βέβαια η πραγματικότητα μονο αυτή δεν ειναι.Στην Θεσσαλονικη για όλο τον νομο υπαρχουν στην καλυτερη περίπτωση 23 ασθενοφόρα και 2 μοτοσυκλέτες και αυτό όχι όλο το 24ωρο.Επιπλέον κάνατε τον κόπο να ρωτησετε αυτους που αναφέρετε αν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσια περαν του επειγοντως π.χ καλυψη αγώνων,μουσικών εκδηλωσεων και αλλά τραγελαφικά.Οντως χρειάζεται εκπαίδευση ο κάθε ένας απο ολους ξεκινώντας όμως απο την πολιτικη και διοικητική ηγεσία.Στον νομο Χαλκιδικής υπάρχουν 3-5 ασθενοφόρα όταν λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφιας του χρήζει περισσότερων.Αλήθεια γνωριζετε πως έχουμε ενημερωσει (2008) για το θέμα τον εισαγγελέα υπηρεσίας για το θέμα αυτό;σε ποσους πνιγμους κληθηκαμε απο την Θεσσαλονίκη στην Χαλκιδική; Και ομως δεν εχει ματωσει ουτε ρουθουνι.Για αυτά και αλλα πολλα καιναι αν χρειαστείτε επιπλέον ενημέρωση ευχαρίστως να σας βοηθήσω.
  Μετά τιμής
  Τανιδης Πανάρετος
  Διασωστης ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή