Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Η εκκλησία έχασε πάλι την ευκαιρία

Άρθρο Γεωργίου Τρανταλίδη – Δικηγόρου                                                   

                           

        Για πολλοστή φορά και χρονιά το Πάσχα με κατέλαβε αθυμία από την άργητα στη στερνή γνώση της Εκκλησίας σε δύο σημαντικά θέματα:

        Το πρώτο θέμα αφορά την παράλειψη της Ιεραρχίας και του Αρχιεπισκόπου να επισημάνουν τις διώξεις των Χριστιανών από τον ISIS. Ενώ δηλαδή “το αγαπάτε αλλήλους” και ο πασχάλιος ασπασμός πλημμυρίζει τις χριστιανικές καρδιές, όμως το Ισλάμ έχει σαν σημαία το γιαταγάνι με το ‘’αποκεφαλίστε τους απίστους’’. Ο δικτάτορας και παμπόνηρος Ερντογάν σκοπίμως δεν συμμορφώθηκε με την συμφωνία της Ε.Ε. και αφήνει σκόπιμα τους διακινητές να θησαυρίζουν αφού στέλνουν με τα σάπια σκάφη μουσουλμάνους λαθρομετανάστες (δήθεν πρόσφυγες) με δόλιο σκοπό την ισλαμοποίηση της πατρίδος μας. Εφ’ όσον λοιπόν συνεχίζονται οι ροές στο Αιγαίο, οφείλει ο Ερντογάν να επιστρέψει στην Ε.Ε. τα 3 δις. Αφίσα που κυκλοφόρησαν οι Νεοθωμανοί δείχνει ένα μουσουλμάνο να πολεμάει με το μισοφέγγαρο ένα χριστιανό που κρατάει σταυρό.
       
Το δεύτερο και δευτερεύον θέμα αφορά στην απραξία της ορθόδοξης εκκλησίας στην κατήχηση των πιστών. Ειδικότερα -το έχω επισημάνει εδώ και χρόνια- υπάρχει επιτακτική ανάγκη της διανομής Σύνοψης με μετάφραση στους πιστούς ώστε να κατανοούν τα εκπληκτικά κείμενα των Ακολουθιών. Συμπληρωματικά η Εκκλησία θα πρέπει να επιστρατεύσει την τεχνολογία έτσι ώστε κατά την τηλεοπτική μετάδοση να αναγράφονται υπότιτλοι σε μετάφραση για τον ίδιο πιο πάνω σκοπό. Κάτι αντίστοιχο γίνεται με την αναγραφή της μετάφρασης σε υπότιτλους κατά την μετάδοση της όπερας.

        Να τονισθεί ότι η απραξία της Εκκλησίας έχει τεράστιες συνέπειες που οδηγούν στη συρρίκνωση του εκκλησιάσματος, την φυγή των νέων με αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας των πιστών να αγγίζει τα 80 χρόνια.

 Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αριστείδου 15, Πειραιάς Τ.Κ. 18531

(Τηλ. 210 – 4127088  κιν. 6946-464125

 email: Info@tralaw.gr  Φαξ.210- 4137813


1 σχόλιο:

  1. Προφανώς δεν πατάει ο κύριος δικηγόρος ποτέ σε εκκλησια,Αλλιώς θα γνώριζε πως και γεμάτες είναι άλλα και με ανθρώπους ΚΑΘΕ ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή