Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Το Μαξίμου μιλάει με Ντράγκι ή με ξένους επενδυτές;Παρακολουθώντας δυο χρόνια τώρα τους χειρισμούς της κυβέρνησης, θα πρέπει κανείς να πάσχει από βαθύτατη τυφλότητα και φανατισμό για να μην διακρίνει τον  ερασιτεχνισμό της, την αμφιθυμία της ανάμεσα στις ξεπερασμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις και στην πραγματικότητα, την προσήλωσή της στο κομματικό συμφέρον.
 
της Αλίκης Χατζή

Η κυβέρνηση, το δίχως άλλο, ασκεί πολιτική με γνώμονα την παραμονή της στην εξουσία. Αυτό διαπραγματεύεται σκληρά, όπως φάνηκε κι από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το μείζον θέμα της Ασφάλειας στην χώρα.Το Μαξίμου δεν ενδιαφέρθηκε διόλου για τις επιπτώσεις του τεράστιου συμβολισμού που έχει το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμου. Ότι δηλαδή, στέλνει το μήνυμα στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα λειτουργούν με σχετική άνεση τρομοκρατικές οργανώσεις, που είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν την αναγκαία προσαρμογή της οικονομίας στους κανόνες της Ευρωζώνης και στις ανάγκες διαχείρισης του υπέρογκου χρέους του ελληνικού Δημοσίου.

Πέραν του ότι η αντίληψη ότι μία χώρα δεν είναι ασφαλής για τους υποψήφιους επενδυτές, δύσκολα προσελκύει τις επενδύσεις που έχει ανάγκη, το χτύπημα κατά του Λουκά Παπαδήμου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κρίση κορυφαίων εκπροσώπων της ΕΚΤ για την ένταξη ή μη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζεται σε μεγάλη κλίμακα και είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2017.
Ο κύριος Ντράγκι – είναι γνωστό – είναι ήδη πολύ ενοχλημένος από την εχθρική συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και το πιθανότερο είναι να έχει προβληματισθεί αρνητικά και από την επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου και την επικοινωνιακή αντιμετώπιση της από το Μαξίμου.

Τα σκέφτηκε όλα αυτά ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του; Έχουν συναίσθηση ότι η δραστηριοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στην οικονομία; Άν όχι (τραγικό εφόσον ισχύει γιατί φανερώνει την εγκληματική ανεπάρκεια των κυβερνητικών στελεχών) ας τους επισημάνει κάποιος από τους φίλους τους εγχώριους επιχειρηματίες ότι έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν ενάντια στην τρομοκρατία. Τουλάχιστον ας κάνουν μια προσπάθεια να πείσουν ότι η κατανόηση που έχουν δείξει κατά περιόδους Υπουργοί και στελέχη … «στους συντρόφους που πήραν λάθος δρόμο» δεν επηρεάζει αρνητικά την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητά της σε ό, τι αφορά την εξουδετέρωση των τρομοκρατικών ομάδων.

πηγή www.thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου