Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Κλιμακούμενη –με κίνδυνο ασφυξίας –η γαλλική φιλία με το νέο Πρόεδρο.Σχόλιο της Ουρανίας

Τι Μακρόν, τι γάλλος ΥΠΟΙΚ, τι γάλλος ΥΠΕΞ! 

Να παρεξηγηθούν ,οι άλλοι του άξονα, του γαλλογερμανικού εννοώ, η κατά Τσίπρα ανοικτόμυαλη Μέρκελ και ο σοβαρός πολιτικός Σόιμπλε;

Μπα! Στο τέλος –τέλος τι είπε ο Μακρόν στον Τσίπρα για το χρέος , κατά τη γαλλική ανακοίνωση; 

Προσεχώς και σε βάθος χρόνου η συμφωνία για ελάφρυνση Σοϊμπλίζει δηλαδή, άλλωστε ο Σόιμπλε είδε τον ομογάλακτο, κεντροδεξιό, γάλλο ΥΠΟΙΚ επί μακρόν και για το σχέδιο της Ρότσιλντ υποθέτω. 

Γαμώτο ,πώς μας παίζουν έτσι! Σιμιλτανέ. Σχεδόν μοιραίο λόγω της κατάστασής μας αλλά αρκεί να καταλαβαίνουμε το παιχνίδι.

Κολοκύθια τούμπανα. Αν δηλαδή στο θέμα ειδικά του χρέους είναι φίλος μας ο σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ και εχθρός μας ο χριστιανοδημοκράτης Σόιμπλε. 

Ο εξαιρετικός ανταποκριτής στο Βερολίνο του Βήματος, χρόνια τώρα, Ν. Χειλάς  γράφει πως η όποια συμφωνία για «ελάφρυνση» θα ψηφιστεί από την αρμόδια επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου «στα μουλωχτά."

Τούτο δε γιατί η ολομέλεια δεν θα προκάμει, κλείνει τέλη Ιουνίου.

Αρα, περί τω ψηφαλακίων ο λόγος και το λέω για να μη σιχτιρίζουμε αδίκως τον γερμανό ΥΠΟΙΚ και πιάνουμε κολεγιές με τον γερμανό ΥΠΕΞ και τις όψιμες κορώνες του.

Δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι ,θεμιτό!

Η Ρότσιλντ ανέλαβε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για χρέος - έξοδο στις αγορές και ο γάλλος Επίτροπος Μοσκοβισί είναι ο μόνος από τις εμπλεκόμενες πλευρές που δημόσια, εύχεται –πιέζει για λύση στο χρέος,άμεσα,στο αυριανό Eurogroup.

Μόνο το δικό μου είναι ευαίσθητο ή γενικώς βγάζει μάτι;

Υ.Γ. Δουλειές!

Ο.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου