Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ελληνική Κοινότητα Μιλάνου


von Georg Gstrein


Μιλάνο μια πολύ όμορφη πόλη που γνώρισα χάρη σε μια ομίχλη. Χειμώνας πετούσα από Ζυρίχη προς Αθήνα μέσω Μιλάνο. Φτάνουμε στο αεροδρόμιο και τα πάντα καθηλωμένα. Μας ανακοινώθηκε ότι αναβλήθηκαν οι πτήσεις και ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγή στα εισιτήρια. Βεβαίως οι  Έλληνες ακούγονται σε όλο το αεροδρόμιο και έτσι ξαφνικά έγινε ένα  μεγάλο πηγαδάκι. Αναμονή  ούτε θυμάμαι πόσες ώρες. Φτάνουμε όλοι μαζί στην κοπέλα που θα μας έκανε  την αλλαγή. Ένας από την παρέα είχε την ιδέα να τα δώσουμε όλα μαζί σαν group και μας βγήκε σε καλό. Η υπεύθυνη μας λέει για να ταξιδέψετε  μαζί θα πρέπει να πάρετε την αυριανή βραδινή πτήση. Εμείς δεν μας άρεσε στην αρχή. Μας δελεάζει με το  «θα περάσετε πολύ καλά γιατί όλα είναι πληρωμένα». Μια μία φωνή είπαμε ΝΑΙ.   Και έτσι βρεθήκαμε σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο στο Lago di Como και περάσαμε υπέροχα. Οι κυρίες της παρέας ψώνισαν με την καρδιά τους.

Στο όμορφη αυτή πόλη, το Μιλάνο, ταξίδεψε η  εκπομπή «Ένας Κόσμος Ελλάδα», με την Evaggelia Piskera,  και συνάντησε  τον κύριο Νικόλαο Σάκκαρη, αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μιλάνου.

Ο κος Σάκκαρης μίλησε  για την ιστορία της κοινότητας, το πολυεπίπεδο έργο της καθώς και για τους Έλληνες που ζουν σήμερα στο Μιλάνο.

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον  Taso Denesidi για την βοήθειά του.  


«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΛΙΤΣΑ ΠΙΣΚΕΡΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Zοi Karapati

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Tasos Denesidis

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ : Antonis Kaloudis


ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Κυριακή 13:00-14:00( ώρα Ελλάδος) από τους 104,6 στα fm και με web live streaming σε ολόκληρο τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου