Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Η Ελληνική Καρδιά χτυπά στο 94ο Σχολείο Κιέβου

Η Ουκρανία είναι ο πρώτος σημερινός σταθμός της εκπομπής «Πλανήτης Ελλάδα» της Ζέτας Καραγιάννη (στις 16.00 και σε επανάληψη στη 1 πμ). Εκεί, στο Κίεβο, ζει και εργάζεται από το 2013 ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κώστας Ευαγγελινός  που διδάσκει ελληνικούς χορούς σε τρία σχολεία.
Μεταξύ αυτών και το 94ο δημοτικό σχολείο που, απ το 2008, είναι γνωστό και ως «Ελλάδα» καθώς οι περίπου 300, κυρίως Ουκρανοί, μαθητές του μαθαίνουν ως πρώτη ξένη γλώσσα τα Ελληνικά και παράλληλα την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.
Τι αγαπούν περισσότερο στην Ελλάδα οι μικροί μαθητές του; Και τι λείπει σ εκείνον περισσότερο απ την πατρίδα στη χώρα που ζει;
Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε στην Αγγλία, για να «συναντήσουμε» τον σκηνοθέτη, εμπνευστή και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, Χρήστο Προσύλη. Το  Φεστιβάλ συμπληρώνει  φέτος 10 χρόνια επιτυχίας και δημιουργίας και το γιορτάζει αυτές τις μέρες στην καρδιά της Βρετανικής Πρωτεύουσας, στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου, στο Camden Town.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του; Και ποιοι θα είναι υποψήφιοι για τα βραβεία «Οδυσσέας»; http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου