Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Μητροπόλεως 3, τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας «Μακεδονία» εν Αθήναις.το σχόλιο της ΟυρανίαςΌλος ο όροφος, ο 5ος αν θυμάμαι καλά.

Δεν είχα την τιμή να δουλέψω στο ιστορικό φύλλο όσο ζούσε ο ιστορικός εκδότης της, Γιάννης Βελλίδης , παρά μόνο στην επανέκδοσή του από διάδοχο σχήμα. 

Βίοι παράλληλοι του βορειο-ελλαδίτικου συγκροτήματος με το νοτιο-ελλαδίτικο ,τον ΔΟΛ , βενιζελικές ρίζες κι ύστερα στήριξη στην Ενωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου. 

Οι παλιότεροι συντάκτες έλεγαν σε μας τους νεότερους πως εκεί στον 5ο όροφο συνεδρίαζαν Λαμπράκης, Βελλίδης με τους διάφορους πολιτικούς και όχι μόνο, παράγοντες, επηρεάζοντας αν όχι διαμορφώνοντας την πορεία της χώρας. Στον 5ο, μας έλεγαν ότι λήφθηκαν και οι τελικές αποφάσεις για μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες περιόδους, για την «αποστασία» -με ή χωρίς εισαγωγικά -που οδήγησε στη χούντα του ΄67. 

Σήμερα φεύγει ο τελευταίος πρωταγωνιστής, ο Κων Μητσοτάκης, Λαμπράκης Βελλίδης έφυγαν προ πολλού, όπως και ένα άλλο πρόσωπο του δράματος , της ελληνικής ιστορίας του 20ου αιώνα ο Α. Παπανδρέου. 

Η τελεία μπήκε τρεις ώρες πριν την κηδεία του Κων Μητσοτάκη, ο ΔΟΛ πέρασε στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη του. 

Αυλαία.Ο.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου