Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Μετά το Τορόντο τώρα και η πόλη LaSalle του Quebec, Καναδά, αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.von Georg Gstrein

Πέρση στις 14 Μάϊου  ο Ήφαιστος Βιέννης είναι από τους πρώτους που έγραψαν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Πόλη του Τορόντο μετά από τις εντεταμένες προσπάθειες του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

Έτσι και εφέτος χθες το βράδυ  άλλη μια πόλη του Καναδά πήρε την σκυτάλη της αναγνώρισης. Το Δημοτικό Συμβούλιο  του LaSalle  έκανε δεκτή την εισήγηση να αναγνωρισθεί η Γενοκτονία των Ποντίων και επίσης  με την γενοκτονία Αρμενίων και Ασυρίων  ως  οι πρώτες γενοκτονίες του 20 αιώνα. Επίσης διακύριξε την 19η Μαΐου ως την επίσημη ημέρα μνήμης  της»

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της ανθρωπότητας και ένα από τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό το ειδεχθές έγκλημα ήταν ο προάγγελος του Ολοκαυτώματος που διέπραξαν οι Ναζί κατά των Εβραίων, Ρομά και άλλων λαών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, Δρ Θεόδωρος Χαλάτσης.

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και το Περιφερειακό Συμβούλιό του στο Κεμπέκ, ευχαριστούν την Δήμαρχο Barbe και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του LaSalle για τη λήψη αυτής  της σημαντικής και ιστορικής απόφασης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου