Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Ανεργία και οι νέοι μας


  


Για να δούμε λοιπόν τώρα πόσοι Κύπριοι άνεργοι πτυχιούχοι θα ενδιαφερθούν για τις 124 διοικητικές θέσεις που έχουν ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα λήξει στις 3 Μαΐου και δικαίωμα υποβολής έχουν όλοι οι υπήκοοι των μελών-χωρών της ΕΕ, δηλαδή και οι δικοί μας νέοι. Όπως πληροφορούμαστε κατά κανόνα, οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν ως καθήκον την υποβοήθηση όσων ασχολούνται με τη λήψη αποφάσεων κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο του οργάνου ή οργανισμού στον οποίο ανήκουν. Ο βαθμός AD 5 είναι ο εισαγωγικός βαθμός με τον οποίο ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους ως διοικητικοί υπάλληλοι στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα με μισθό 4.384 ευρώ και 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Οι επιτυχόντες θα εργάζονται κυρίως στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

Να η ευκαιρία 
Η διαδικασία επιλογής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για το γεγονός ότι συγκριτικά με άλλους Ευρωπαίους οι νέοι από την Κύπρο, παρά τα ψηλά ποσοστά ανεργίας, δεν ενδιαφέρονται για διορισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν δύο επίσημες γλώσσες της ΕΕ, θα πρέπει να έχουν πανεπιστημιακές σπουδές  και θα πρέπει να περάσουν από εξετάσεις. Καλό είναι να γκρινιάζουμε, καλύτερο όμως να αρπάζουμε και καμιά ευκαιρία. Καφές με σκοπό 
«Η Εβδομάδα του Καφέ» στη Βρετανία γιορτάστηκε με τις μεγάλες αλυσίδες καφέ να κάνουν πράξη πρωτότυπες και οικολογικές ιδέες. Με καλύτερη και πιο πετυχημένη αυτή που πρότεινε στους πελάτες να φέρουν το δικό τους φλιτζάνι, ώστε να έχουν έκπτωση στην τιμή του καφέ. Όχι γιατί ξαφνικά βαρέθηκαν το πλύσιμο οι εργαζόμενοι στις καφετερίες, αλλά σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες φλιτζανιών της μίας χρήσης. Η έκπτωση έφτανε στα 0,25 ανά καφέ, ποσόν καθόλου ευκαταφρόνητο για το πανάκριβο Λονδίνο. Σύμφωνα πάντως με το Reuters στη διάρκεια της «Εβδομάδα του Καφέ»  συγκεντρώθηκαν χρήματα με στόχο να προωθηθεί η παροχή καθαρού νερού σε κοινότητες όπου καλλιεργείται καφές σε όλον τον κόσμο, αλλά αυτή τη στιγμή το στερούνται.


Ο... ήρωας Ερντογάν
Το βράδυ του πραξικοπήματος, εξομολογήθηκε ο Ερντογάν,  ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε εκείνες τις μέρες, του πρότεινε λέει να τον πάει στα ελληνικά νησιά που ήταν δίπλα, με το γρήγορο γιοτ του. «Σερκάν», απάντησε τότε αυτός, «εγώ θέλω να πεθάνω στα χώματα της πατρίδας μου, δεν πάω στα εδάφη των γκιαούρηδων να ζήσω εκεί μια ζωή αιχμάλωτος».  Και κάπως έτσι, λοιπόν βρέθηκε στο πρώτο αεροπλάνο να κάνει βόλτες πάνω από τη γη των γκιαούρηδων ή άλλων εχθρών του, μια που ήταν απλά θέμα χρόνου να νικήσει και να προσγειωθεί ως ήρωας, υποθέτουμε εμείς.   


Ένας ωραίος Έλληνας 
Ένας Έλληνας ο 66χρονος Τζιμ Γιαννόπουλος, αναλαμβάνει τα ηνία μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ταινιών του Χόλιγουντ, της Paramount, με στόχο να την οδηγήσει σε μια νέα εποχή επιτυχιών. Όπως ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter η αμερικάνικη πρεσβεία στην Ελλάδα και αναμετέδωσε το  protagon.gr, ο Γιαννόπουλος δίκαια θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο δυνατούς άντρες στη βιομηχανία του θεάματος, ενώ η μετεγγραφή του από τη FOX θεωρήθηκε το πιο καυτό θέμα συζήτησης των τελευταίων μηνών. Με όραμα στρατηγική και διοικητική εμπειρία, ο δεύτερης γενιάς Ελληνοαμερικανός, αναμένεται να χαράξει σύντομα μια νέα πολλά υποσχόμενη πορεία για την ιστορική paramount. Έλληνας για να περηφανευόμαστε λοιπόν.πηγή www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου