Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Τράπεζα


von George Cyros

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι η τιμή του πετρελαίου θα είναι στο μέσο επίπεδο των $ 55 δολάρια το βαρέλι γιά το 2017, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου θα σημειώσουν αύξηση 15%.

Μια ετήσια πρόβλεψη για τα βιομηχανικά υλικά προβλέπει μια μέση τιμή των 55 δολαρίων για ένα βαρέλι πετρελαίου το 2017 και θα αυξηθεί στα 60 δολάρια το επόμενο έτος, ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεση την Τετάρτη.

"Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου, που υποστηρίζονται από περικοπές της παραγωγής από την Οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) και από κράτη εκτός ΟΠΕΚ, θα επιτρέψουν στις αγορές [πετρελαίου] να εξισορροπηθούν σταδιακά", δήλωσε το δελτίο τύπου που εξηγεί την έκθεση.

Η έκθεση προέβλεπε επίσης αύξηση 15 τοις εκατό των τιμών του φυσικού αερίου φέτος, καθώς και αύξηση κατά 8%, σύμφωνα με την έκθεση.

Επιπλέον, οι τιμές των μη ενεργειακών βασικών προϊόντων, όπως τα λιπάσματα, τα μέταλλα και τα ανόργανα στοιχεία, αναμένεται να αυξηθούν για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, εξηγεί η έκθεση.

Οι τιμές των μετάλλων αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 16% φέτος λόγω της έντονης ζήτησης, ιδίως από την Κίνα, και των περιορισμών στην προσφορά, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών των ορυχείων στη Χιλή, την Ινδονησία και το Περού, σύμφωνα με την έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου