Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Φίλης - Σούλτς και οι άλλοι.Το σχόλιο της Ουρανίας


Προ μηνών, ο Ν. Φίλης -που είχε πια αναδειχθεί σε εκπρόσωπο εσωκομματικών διαφωνούντων και άρα μόνος του δεν ήταν -είχε ρίξει μια γερή μπαταριά προς Τσίπρα μεριά, αμφισβητώντας ευθέως τις ηγετικές του ικανότητες. 

Γιατί τι άλλο από αμφισβήτηση σήμαινε το «έχουμε πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις μας.»

Βαρύ κι ασήκωτο. Απορροφήθηκε παρόλα αυτά.  

Σήμερα έχουμε:

-Το χθεσινό Σούλτς –και μάλιστα σε συνέντευξη προς τους ξένους ανταποκριτές –που συντάσσεται απολύτως με Μέρκελ- Σόιμπλε. 

-Την απόλυτη σιωπή Μέρκελ-Λαγκάρντ για το αν και τι συζήτησαν για το ελληνικό χρέος.

-Τον ορυμαγδό γερμανικών δημοσιευμάτων που ελαχιστοποιούν τα δεσμευτικά αποτελέσματα της συμφωνίας της Μάλτας, διεκτραγωδούν την κατάσταση των ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας, ανοίγουν κεφάλαιο 4ου μνημονίου και, κυρίως, αποδίδουν την ευθύνη για όλα αυτά στα «κόλπα» του Τσίπρα. 

Συμπέρασμα: Ο έλληνας πρωθυπουργός έσουρε τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση ώστε χρονικά να συμπέσει με τις γερμανικές εκλογές ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ πως έτσι πίεζε για επιείκειες και χαλαρότητες .

Αγνόησε (!!!)ένα βασικό κανόνα, πως όλες οι υποψήφιες ηγεσίες απευθύνονται προεκλογικά στην εσωτερική κοινή γνώμη αποφεύγοντας να τη δυσαρεστήσουν.

Άλλη μία λάθος εκτίμηση που θάλεγε και ο Ν. Φίλης και οι περί αυτόν , άγνωστο αν δεν το επανέλαβε στην κεκλεισμένων των θυρών προχθεσινή ΚΕ.

Η εκτίμηση –και γιατί όχι παραίνεση- του Σπήγκελ για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, ως μονόδρομο πλέον μετά τη Μάλτα, αν μη τι άλλο καταδεικνύει πως οι «13»(εκ των «53») συν Φίλης της ΚΕ που ζητούσαν εκλογές είναι σε θέση να κάνουν σωστές εκτιμήσεις, σε αντίθεση με τον Α. Τσίπρα.

Σωστή εκτίμηση, απεμπλοκή δηλ από τις γερμανικές εκλογές, έκαναν οι Τσακαλώτος ,Χουλιαράκης όταν τουλάχιστον από το φθινόπωρο πίεζαν για κλείσιμο της αξιολόγησης και ο πρωθυπουργός τους, τους άδειαζε κατά συρροή.

Μαζεύονται δηλαδή πολλοί  και διάφοροι που δικαίως μπορούν να διατείνονται πως « εγώ καλά σου τάλεγα και τ΄ άκουγες παράλογα …»

Υ.Γ. Θα πάει σε πρόωρες ο Τσίπρας σίγουρα, το πιθανότερο πλέον εντός ’17  αλλά λόγω λανθασμένης εκτίμησης θάχει φορτωθεί την υπογραφή στη συμφωνία της Μάλτας, δε συμψηφίζεται με τις κορδέλες, φαντάζομαι θα του το είπαν κι αυτό εκεί στην ΚΕ.

Όσο για μας τους υπολοίπους, άντε με το καλό στις κάλπες .


Ο. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου