Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος στην εκπομπή της Λίτσας Πισκέρα
Θανάσης Βασιλόπουλος


Η εκπομπή "Ένας Κόσμος Ελλάδα", με την Evaggelia Piskera, υποδέχθηκαν  στο στούντιο του Action fm 104,6, με εορταστική διάθεση, τον γνωστό και αγαπημένο βιρτουόζο του κλαρίνου, κύριο Θανάση Βασιλόπουλο.

Ο κύριος Βασιλόπουλος μίλησε  για τη σημαντική μουσική του πορεία. Επιπλέον, είχαμε  την ευκαιρία να τον απολαύσουμε ζωντανά υπό τους ήχους του κλαρίνου.*Ο Θανάσης Βασιλόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1972. Ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των τεσσάρων. Στην ηλικία των πέντε ξεκίνησε να μαθαίνει κλαρίνο. Δάσκαλος του ήταν ο πατέρας του, ο γνωστός σε όλη την Ελλάδα Γιώργος Βασιλόπουλος. Από τα εννιά του χρόνια άρχισε να παίζει σε συναυλίες συνοδεύοντας τον πατέρα του.
Το 1987 έκανε και τα πρώτα του βήματα στην ελληνική δισκογραφία. Από τότε έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες τόσο σαν session μουσικός σε ηχογραφήσεις όσο και σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει στο ενεργητικό του δύο προσωπικά CD ορχηστικής μουσικής με τίτλο «Εξομολόγηση» και «Στου φεγγαριού το φως»
Από τα πρώτα του χρόνια σαν εκτελεστής ήρθε σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική των πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η μουσική αυτή τον άγγιξε και έτσι ξεκίνησε να μελετά παραδοσιακά πνευστά όπως το Νέι, το Μισμάρ, το Ντου-ντούκ κ.α. τα οποία μέσα από χρόνια έρευνας και πρακτικής έχει προσεγγίσει σε βάθος.
Τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στον συνδυασμό της παραδοσιακής σόλο εκτέλεσης με τις δυνάμεις της συμφωνικής ορχήστρας. Η προσπάθεια αυτή, συνδυασμού των δυο αυτών μέσων, αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα περίπλοκη και απαιτητική υπόθεση.

* πηγή ishow.gr


Σας αφήνω να απολαύσετε την εκπομπή και το κλαρίνο του Θανάση Βασιλόπουλου.
Ευχαριστούμε πολύ τον Τάσο Δενεσίδη για την επιμέλεια του Video.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου