Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Μαθητές από το Abu Dhabi προσφέρουν εθελοντικά στις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 ομάδα μαθητών και συνοδών από το Διεθνές Σχολείο GEMS American Academy Abu Dhabi επισκέφτηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι μαθητές, στο πλαίσιο του ταξιδίου τους στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν τον Οργανισμό μας με στόχο να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις μας για τα παιδιά και να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και η πρώτη επισκέφθηκε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Μαρούσι, όπου και βοήθησαν τους εργαζόμενους και τους εθελοντές να τακτοποιήσουν τα προϊόντα που δίνονται σε οικογένειες με παιδιά με προβλήματα διαβίωσης. Η δεύτερη ομάδα επισκέφθηκε το Σπίτι μας στα Μελίσσια, με στόχο να φυτέψουν λουλούδια στον κήπο του Σπιτιού και να παίξουν με τα παιδιά. Ο καιρός μας τα χάλασε αλλά τα παιδιά, όπως πάντα, βρήκαν την λύση και παρά το εμπόδιο της γλώσσας βρήκαν κοινό κώδικα επικοινωνίας! Έπαιξαν ποδόσφαιρο, έφτιαξαν πάζλ και συζήτησαν.

Στην συνέχεια και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις μας στο χώρο του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά και να μοιραστούν μεταξύ τους την εμπειρία που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους στις εθελοντικές δράσεις.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο.
YouSmile, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου, τις πρωτοβουλίες των παιδιών εθελοντών και τους τρόπους που μπορούν να συμμετέχουν από την χώρα τους.πηγή Χαμόγελο του Παιδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου