Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

 Άρωμα Ευρώπης: 9η Μαϊου Ημέρα της Ευρώπης
09. Mai 2017, 19:30 Uhr - Festsaal im Bezirksamt Döbling

  Gatterburggasse 14, 1190 WienΗ Πάφια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου μαζί με τον εξαίρετο βιολιστή και αρχιμουσικό της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηνών, Γιάννη Γεωργιάδη και τον γνωστό στη Βιέννη Έλληνα μαέστρο Βασίλη Τσιάτσανη γιορτάζουν την ημέρα της Ευρώπης στις 09. Μάιου παρουσιάζοντας ένα ειδικά για την ημέρα διαμορφωμένο μουσικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ελσίνκι προβάλλοντας της Πάφο ως την φετινή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.  

Εμπνευσμένο από το σλόγκαν «Πάφος 2017» οι τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι με χτίζοντας έτσι μια γέφυρα μεταξύ Πολιτισμών, Πρωτευουσών και Κρατών. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει γνωστά παραδοσιακά τραγούδια από την Κύπρο, άριες από γνωστές Όπερες και Οπερέτες και αποσπάσματα από μιούζικαλ και μουσική κινηματογράφου των δύο μεγάλων ελλήνων δημιουργών Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη.Η εκδήλωση στηρίζεται από το Δημοτικό Συμβουλίου του 19ου Τομέα της Βιέννης και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Vienna Quartiere Artistico

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 0043-69910679678 ή στείλτε email στο  vq. artistico@gmail.com

 Πολιτιστικός Σύλλογος Vienna Quartier  Artistico ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό την προώθηση πολυπολιτισμικών Πρότζεκτ, καθώς και την ανάπτυξη δημιουργικών και πρωτότυπων ιδεών στο χώρο της Τέχνης. Επικεντρώνεται στη συνεργασία μεταξύ αναγνωρισμένων καλλιτεχνών διαφορετικών εθνικοτήτων και παρουσίαση συνεργασιών στα οποία η βιεννέζικη πολιτιστική κληρονομιά λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης. Ανάμεσα στις μέχρι τώρα δραστηριότητες του Vienna Quartier Artistico  περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το ρεσιτάλ"Frühlingskonzert" με άριες  από Don Giovanni, Παλιάτσοι και Η Εύθυμη Χήρα (PetersKirche κρύπτη / Μάιος 2014), το κονσέρτο  "Musikalische  Weltreise" (PetersKirche  κρύπτη / Ιούνιος 2014), "Η Αφροδίτη στις όπερες του Μότσαρτ» (Mozarthaus / Νοέμβριος 2014), "Christmas Classics" ( Barocksaal, Παλιό Δημαρχείο Βιέννης / Δεκέμβριος 2014),  «Gala Konzert mit  Youth International  Symphonics " (Ehrbarsaal /Απρίλιος2015) η   συναυλία "Mozart Auf der  Reise Nach Prag" στα καλοκαιρινά Φεστιβάλ της Βιέννης ( Borromäus Saal/ Ιούνιος  2016) και η συμμετοχή στο φεστιβάλ «Ευρωπαικές Μέρες Κουλτούρας» του 4ου τομέα με τη συναυλία «Μουσικά Όνειρα από Βιέννη, Νέα Υόρκη, Αθήνα και Παρίσι»(Οκτώβριος 2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου