Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Το 40% των ισπανών παιδιών ζουν σε συνθήκες φτώχειας
 von George Cyros


Η παιδική φτώχεια βρίσκεται σε άνοδο στις πλούσιες χώρες λόγω της οικονομικής κρίσης του 2008 και των ετών λιτότητας, σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

Η Ισπανία έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας στην ΕΕ, μετά τη Ρουμανία και την Ελλάδα.


Οι στατιστικές δείχνουν ότι το ποσοστό των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ισπανία αυξήθηκε κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ του 2008 και του 2014, φθάνοντας σχεδόν το 40%.


Η μεγαλύτερη αύξηση (56%) ήταν στα νοικοκυριά των τεσσάρων ατόμων (δύο ενήλικες και δύο παιδιά) που ζούσε με λιγότερα από 700 ευρώ μηνιαίως (ή € 8.400 ετησίως).


Η Ισπανία έχει πληγεί σκληρά από την παγκόσμοποίηση και την οικονομική κρίση με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη και έχει υποχωρήσει σε αντίκτυπο στην ευημερία των νέων πολιτών της.


Η κυβέρνηση μείωσε τις δαπάνες των παιδιών κατά 15% το 2010, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την ποιότητα της εκπαίδευσης και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους.


Η χώρα έχει το τρίτο μεγαλύτερο χάσμα στην ΕΕ μεταξύ των επιπέδων κοινωνικής προστασίας που προσφέρονται σε παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών. Οι πιο ηλικιωμένοι πολίτες ήταν πολύ καλύτερα προστατευμένοι στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της κρίσης από τους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου