Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΦΟΣ 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ   ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια αποτελεί, ένα σημαντικό και πολύ τιμητικό γεγονός για κάθε χώρα και ιδιαίτερα για την πόλη που τον φιλοξενεί.

Η Πάφος, η μικρότερη πόλη της Κύπρου, με τις ομορφιές της, την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά μετά από σκληρή δουλειά διεκδίκησε και αναδείχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, ως η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από αυτόν το θεσμό και με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκαν την εισήγηση του οργανισμού Πάφος 2017 για την έκδοση σειράς γραμματοσήμων έτσι ώστε να συμβάλουν με τη σειρά τους στον εμπλουτισμό και στην ανάδειξη του μεγάλου αυτού γεγονότος, αφού όπως γνωρίζουμε, τα γραμματόσημα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές κάθε τόπου.


Η σειρά γραμματοσήμων Πάφος 2017 σχεδιάστηκε και φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Νίκο Ιεροδιακόνου και αποτελείται από τρία ενωμένα γραμματόσημα των €0,64.  Έχουν εκδοθεί 192.000 γραμματόσημα σε φύλλα των 12 γραμματοσήμων.

Ο καλλιτέχνης, μέσα από τα 2 γραμματόσημα που απεικονίζουν το ένα την Πέτρα του Ρωμιού και το άλλο μέρος του αρχαιολογικού πάρκου της Πάφου, αναδεικνύει την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Πάφου, ενώ το τρίτο γραμματόσημο που απεικονίζει το λογότυπο του Πάφος 2017 και ενώνει τα άλλα δύο, αναδεικνύει το ίδιο το γεγονός.

Τα αναμνηστικά γραμματόσημα Πάφος 2017 θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, μαζί με το σημαντικότερο γεγονός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.

Είμαι σίγουρος ότι η Πάφος θα εκπληρώσει στο ακέραιο και με πλήρη επιτυχία τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον θεσμό και το Πάφος 2017 θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου