Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

O προκλητικός Ταγίπ Ερντογάν Άρθρο Ξένιας Τούρκη


Οι τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη Γερμανία δεν είναι εύκολο να αγνοηθούν. Έχοντας πλήρη συνείδηση των λόγων του, ο Τούρκος πρόεδρος τα έβαλε με το Βερολίνο γιατί απαγορεύτηκε σε υπουργούς του να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις, που θα είχαν προεκλογικό χαρακτήρα εν όψει του δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου.
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν υπολογίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις ψήφους των Τούρκων πολιτών που ζουν στη Γερμανία. Το διακύβευμα είναι τεράστιο για αυτόν. Αν κερδίσει θα ενισχύσει τις εξουσίες του και θα μετατραπεί στον απόλυτο άρχοντα της Τουρκίας. Αν όμως χάσει η ήττα θα είναι τόσο πικρή, που θα είναι αδύνατον να τη χωνέψει, ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλο εγώ όπως ο Τούρκος πρόεδρος. Επιπλέον, γνωρίζει πολύ καλά, πως σε περίπτωση που ηττηθεί, θα αρχίσει ένας κύκλος αμφισβήτησής του.

Φυσικά αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να ανοίγει το στόμα του και να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Η Γερμανία, υποστήριξε, δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία. Και δεν σταμάτησε εδώ, αφού με προκλητικό ύφος κατηγόρησε το Βερολίνο για ναζιστικές πρακτικές. «Θα καταγγείλουμε τη στάση της Γερμανίας στη διεθνή πολιτική σκηνή. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τον κόσμο των Ναζί πια. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τις φασιστικές τους ενέργειες», τόνισε.
 
Όταν ζεις σε γυάλινο σπίτι, δεν ρίχνεις πέτρες, λέει μια παροιμία. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι αυθάδης, προκλητικός και εντελώς άδικος όταν κατηγορεί τη Γερμανία για φασιστικές ενέργειες. Δεν είναι οι γερμανικές φυλακές, που είναι γεμάτες με αντιφρονούντες αλλά οι τουρκικές. Δεν είναι στη Γερμανία, που φιμώνεται κάθε φωνή που τολμά να πει την αλήθεια, αλλά στην Τουρκία. Δεν είναι στη Γερμανία, που θα αλλάξει το σύνταγμα της χώρας γιατί έτσι θέλει ένας ισχυρός άντρας, αλλά στην Τουρκία.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος έμαθε να συμπεριφέρεται όπως ένας νταής και να παίρνει πάντα αυτό που θέλει. Νομίζει ότι με απειλές και κούφια λόγια θα γίνει το δικό του και ξεχνά ότι απέναντί του έχει ένα κράτος δικαίου. Όσο και να κατηγορεί τη Γερμανία για ναζιστικές πρακτικές, η αλήθεια είναι πως ο ίδιος σπρώχνει τη χώρα του όλο και πιο βαθιά προς τον απολυταρχισμό και τον φασισμό.


www.philenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου